BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten enflasyonla mücadele formülü: Rekabet ortamı----

TESK'ten enflasyonla mücadele formülü: Rekabet ortamı

TESK'ten enflasyonla mücadele formülü: Rekabet ortamı
09 Eylül 2023 - 10:16 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2024-2026 dönemini kapsayan OVP'de vurgulanan enflasyonla mücadelede önemli unsurun haksız rekabeti önlemek olduğunu belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Orta Vadeli Program'ının (OVP) en önemli ayaklarından birinin temel gıda ürünlerindeki fiyatların, enflasyonun üzerinde artmasını engellemek olduğunu bildirdi.

Programın başarıya ulaşabilmesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılmasıyla, "Perakende Yasası"nın güncellenmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Günümüz koşullarında eskisi gibi aynı mesleği 70 yıl devam ettirmek mümkün değil. Artık semtimizde bakkal, manav, kasap görmek mümkün olmuyor. Çünkü zincirler onların çalışma alanlarına girip kendi istedikleri fiyatı ve ambalajı dikte ederek satış yapıyor. Bir zincirde farklı fiyat, diğerinde farklı fiyat olmak üzere, zaman içerisinde bu, temel gıdada, zaman içerisinde ise zorunlu tüketim ürünlerinde oluyor. Fiyatlar yükselince piyasada rekabet edecek insan sayısı azalıyor. Bakanlıkların koordine ettiği denetlemelerde ancak gidilen noktalar denetlenebiliyor. On binlerce mağazası olanlar için böyle bir denetim mümkün değil. Bunun için yasal düzenleme yapılarak, 'Perakende Yasası' bir an önce güncellenmeli."

Rekabet ortamının oluşmasıyla fiyatların kendiliğinden düşeceğine dikkati çeken Palandöken, "İş yerleri açılmadan önce mesleki kuruluşların bu konudaki görüşü alınmalı. Bununla ilgili çalışmalarımızı Ticaret Bakanlığına sunduk. Enflasyonla mücadeleyi tek haneye indirme noktasında kuralların konulup uygulanması hayati önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek: Dünya Bankası'nın kararı OVP'nin bir başka onayı

 

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan OVP değerlendirmesi

 

Cevdet Yılmaz: OVP mali disiplin anlayışıyla hazırlandı

 

İş dünyası OVP'yi değerlendirdi

 

Ekonomistler OVP'yi nasıl yorumladı?

 

Yılmaz OVP'yi açıkladı: Enflasyonu tek haneye indirmek temel hedefimiz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)