BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK zamların sorumlusunu açıkladı----

TESK zamların sorumlusunu açıkladı

TESK zamların sorumlusunu açıkladı
09 Ekim 2018 - 11:25 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken: Zamların sorumlusu fırsatçılık yapan mağazalar ve stokçulardır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, yaşanan ekonomik dalgalanmada girdi ve maliyetlerin artmasına rağmen esnaf ve sanatkarların gereksiz zam yapmaktan kaçındığına işaret ederek, zamların sorumlusunun esnaf olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

"Esnafımız enflasyonla topyekun mücadele vermektedir"

Esnaf ve sanatkarların, yapılacak zamların vatandaşın kesesini ne ölçüde etkileyeceğini iyi bildiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Hiçbir esnaf ve sanatkar, yıllardır dükkanına girip çıkan, hal hatır soran müşterisini 3-5 kuruş için kaybetmek istemez. Tüm girdiler ve maliyetler artsa bile esnafımız enflasyonla topyekun mücadele vermektedir. Zaten küçük esnaf sürekli mal alıp sattığı için ürün sirkülasyonu hızlıdır ve stokçuluk yapacak yeri bile yoktur. Şu an piyasadaki fahiş ürün zamlarının sorumlusu kesinlikle esnaf ve sanatkarımız değildir. Tüm girdilerin ve maliyetlerin artmasına rağmen esnaf ve sanatkarlar gereksiz zam yapmaktan kaçınıyor. Yapılan zamların en büyük sorumlusu fırsatçılık yapan bazı büyük mağazalar ve stokçulardır."

Palandöken, bazı büyük mağazaların fiyatlarını önce artırıp sonra indirim varmış gibi göstererek zamları saklamaya çalıştığını, vatandaşların kredi kartından taksitle alışveriş yaptığından çoğu zaman bu fiyat artışının farkına varmadığını bildirdi.

Esnafın veresiye satışla sosyal dayanışma gösterdiğini ifade eden Palandöken, "Esnaf, veresiye defterine yazarak enflasyonu bir noktada önlüyor. Çünkü vade farkı uygulamıyor. Oysa esnaf ve sanatkarımız da hayat pahalılığından olumsuz etkileniyor. Başta elektrik, su, akaryakıt gibi temel girdilere yapılan zamlar, esnaf ve sanatkara direkt yansıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • as09 Ekim 2018 12:09

    yanılıyorsunuz artık versıye alınan urunu yazıyor bakkallar yan 1 kılo şeker paradığınde aldıklarını hes verıyorsını getır

  • enayi09 Ekim 2018 11:54

    SAKIN PAPAZ DEME O RAFA KALKTI YEN BİR TREND BUL

  • krn-i09 Ekim 2018 11:38

    Onu biz de biliyoruz önlemek veya cezalandırmak sizin işiniz pahalı veriyor diye adamlarla kavga mı yapalım yapsak yine vatandaş haksız