BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTeşekkürler Fenerbahçe----

Teşekkürler Fenerbahçe

Teşekkürler Fenerbahçe
02 Mayıs 2013 - 21:48 www.finansgundem.com

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe, Benfica’ya konuk oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe, Benfica’ya ilk maçta elde ettiği 1-0’ın avantajıyla konuk olduğu Benfica'ya 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Portekiz ekibi finalde Basel'i eleyen Chelsea'nin rakibi oldu.
Başkent Lizbon’un 50 bin kişilik Luz Stadı’ndaki mücadelede goller 9. dakikada Gaitan, 23. dakikada Dirk Kuyt (Penaltı), Dk. 35 ve 66 Cardozo'dan geldi.
KADROLAR
BENFICA: Artur - Almeida - Luisao - Garay - Melgarejo - Salvio - Matic - Perez - Gaitan - Lima - Cardozo
FENERBAHÇE: Volkan - Egemen - Yobo(Dk. 75 Stoch) - Ziegler - Gökhan(Dk. 61 Bekir) - Selçuk(Dk. 45 Mehmet Topuz) - Salih - Kuyt - Baroni - Caner - Sow
MAÇIN AYRINTILARI
Dk.66: Taç atışından gelen top Cardozo'nu önüne düştü. O da ceza sahası dışından üçüncü kez Volkan'ı avladı... 3-1
Hakemin düdüğü ile ikinci yarı başlıyor.
Maçın ilk yarısı 2-1 Benfica'nın üstünlüğü ile sona erdi...
Dk. 44: Sakatlanan Selçuk Şahin yerine Mehmet Topuz oyuna giriyor...
Dk. 35: Cardozo tek başına F.Bahçe savunmasının üzerine gitti ve Volkan'ı mağlup etti. 2-1
Dk. 23: Garay ceza sahası içerisinde elle dokununca hakem penaltı noktasını gösterdi... Topun başına gelen Kuyt F.Bahçe için çok önemli bir gole imza atıyor.. 1-1
Dk. 9 Lima sağ kanattan ortayı yapıyor. Gaitan tek vuruşla topu filelerimize gönderdi. 1-0
Mücadele Benficalı oyuncuların vuruşu ile başlıyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Benfica karşısında sarı kart cezalısı Webo ve Mehmet Topal ile sakatlığı süren Meireles'in yerine Selçuk, Salih ve Caner'e ilk 11'de şans verdi. Portekiz temsilcisinde ise sarı kart cezalısı Ola John takımda yer almazken, teknik direktör Jorge Jesus 5 farklı oyuncuyla karşılaşmaya çıktı.
Benfica'da, ilk maçta forma giyen Ola John, Jardel, Melgarejo, Aimar ve Andre Gomes bu karşılaşmada yerlerini Luisao, Lima, Gaitan, Almeida ve Perez'e bıraktı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde Mert, Hasan Ali, Bekir, Stoch, Semih, Beykan ve Mehmet Topuz bulunurken, Benfica takımının yedek kulübesinde ise Lopes, Aimar, Martins, Rodrigo, Urreta, Malgerejo ve Jardel yer aldı.
Taraftarlardan büyük ilgi
Her iki takım için de büyük önem taşıyan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı izlemek üzere Türkiye'den ve çeşitli Avrupa ülkelerinden Lizbon'a gelen sarı-lacivertli taraftarlar, kendilerine ayrılan 3 bin 500 kişilik bölümün tamamını doldurdu. Konuk takım tribününde yer bulamayan çok sayıda Fenerbahçe taraftarı, karşılaşmayı Benfica taraftarının olduğu tribünden izledi.
Benfica taraftarları da bu karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Kırmızı-beyazlı taraftarlar maç öncesi kale arkası tribününe "Road to Amsterdam 2 May 2013” (Amsterdam Yolunda 2 Mayıs 2013) yazılı dev pankart açtı.
Benfica'nın sembolü kartal tribünleri coşturdu
Bu arada Benfica'nın sembolü olan kartal, karşılaşmanın başlamasından kısa süre önce tribünden uçuruldu. Bir süre tribünlerin üzerinde dolaşarak taraftarları coşturan kartal, saha ortasına hazırlanan Benfica logolu platforma kondu. Kartal, daha sonra bakıcısı tarafından saha dışına çıkarıldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)