BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTers repo faydalı bir araç olabilir----

Ters repo faydalı bir araç olabilir

Ters repo faydalı bir araç olabilir
08 Ocak 2014 - 07:42 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, ters repo işlemlerinin, faizleri kontrol edebilmesi için etkin bir araç olabileceğini söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ters repo işlemlerinin, Fed'in daha önce görülmemiş miktardaki teşviğinden çıkmaya başladığında, faizleri kontrol edebilmesi için etkin bir araç olabileceğini söyledi.

Williams, Phoenix'te yaptığı konuşmada, "Bu potansiyel olarak çok faydalı bir araç," dedi ve "Bize, çok büyük bir bilançoya ve çok miktarda fazla rezerve sahip olduğumuz zamanlarda bile, kısa vadeli faiz oranlarını daha doğrudan idare edebilme imkanı tanır" şeklinde görüş bildirdi.

New York Fed Başkanı William C. Dudley, geçen hafta yaptığı konuşmada, Fed'in kısa vadeli para piyasası oranlarına bir taban oluşturmak amacıyla, ters repo programını genişletme kararı alabileceğini söylemişti. Bu mekanizma, bankalara, aracı kurumlara, para piyasası fonlarına ve bazı devlet destekli girişimlere, ters repo işlemlerinde Hazine tahvilleri borçlanma karşılığında, Fed'e sınırsız miktarda nakiti sabit bir faizle gecelik borç verme imkanı sağlıyor.

Dudley, Philadelphia'da 4 Ocak'ta yaptığı konuşmada, "Gelecekte bu imkanı kullanman için karar alabiliriz" dedi.

Bu yıl oy hakkı bulunmayan Williams, "Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faizleri yönetmenin yollarını değerlendirirken, ters repo işlemlerinin testlerinden çıkacak dersler hakkında konulacak ve bunları gözden geçirecek," şeklinde görüş bildirdi.

Williams, "Faiz oranlarını kontrol edebilme gücümüz konusında zaten güvenim vardı" dedi ve bunun daha temiz bir şekilde uygulanabilecek hoş bir araç olduğunu sözlerine ekledi.

Toparlanmayı desteklemeyi ve işsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan politika yapıcılar, politika faizini beş yılı aşkın süredir, rekor düşük seviye olan yüzde 0 ile yüzde 0.25 arasında tutuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)