BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeröristlerin kullandığı 78 barınma alanı imha edildi----

Teröristlerin kullandığı 78 barınma alanı imha edildi

Teröristlerin kullandığı 78 barınma alanı imha edildi
10 Aralık 2023 - 09:40 www.finansgundem.com

‘Kahramanlar-33’ operasyonlarında teröristlerin kullandığı 78 barınma alanı yok edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen Kahramanlar-33 operasyonlarında, bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 78 barınma alanının imha edildiğini ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane'de Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığının koordinesinde, jandarma özel harekat, komando, güvenlik korucuları ve J-SİHA ile birlikte Atak helikopterlerinin katılımıyla Kahramanlar-33 operasyonu düzenlendi.

Pervari, Şırnak-Merkez, Hakkari-Merkez, Şemdinli, Yüksekova, Güçlükonak, Beytüşşebap, Lice, Hozat, Nusaybin, Dargeçit, Merkez, Tatvan, Hizan, Gevaş, Şenkaya, Doğubayazıt, Kürtün ilçeleri kırsalı ile Sözde Bali Ana Barınma Alanı, Gabar ve Cudi Dağında düzenlenen Kahramanlar-33 operasyonları neticesinde; 29 adet roketatar anti-tank mühimmatı, 5 adet obüs mühimmatı, 1 adet 155 mm'lik top mühimmatı, 1 adet AT-4 tanksavar, 1 adet RPG-7 roketatar, 57 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 120 kilo bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat patlayıcı madde, 13 adet el bombası, 10 adet el yapımı patlayıcı, 1 adet anti-personel mayın, 1 adet makineli tüfek, 40 mm otomatik bomba atar, 1 adet ısı güdümlü füze namlusu, 6 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M-1 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 34 adet pil, 3 adet akü, 815 metre kablo, 709 adet çeşitli çap ve ebatlarda mühimmat ile çok sayıda fünye, mutfak, sağlık, yaşam malzemeleri ele geçirildi" dedi.

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınakların tek tek tespit edilip, imha edildiğini kaydeden Yerlikaya, bu kapsamda 78 barınma alanının imha edildiğini belirterek, "Kahraman jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Yerlikaya: Teröre, zehir tacirlerine, suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız

 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Binlerce polis alımı yapılacak!

 

Bakan Yerlikaya'dan 'TikTok' açıklaması!

 

Bakan Yerlikaya: 81 ilde eş zamanlı operasyonlarda 1034 firari yakalandı

 

Bakan Yerlikaya'dan hava koşulları uyarısı: Tedbirli olalım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)