BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem "Teröristlerin gayesi İslam düşmanlığı"----

"Teröristlerin gayesi İslam düşmanlığı"

 Teröristlerin gayesi 
İslam düşmanlığı
11 Ocak 2016 - 17:24 www.finansgundem.com

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck “Teröristlerin amacı, toplumları Müslümanlara karşı kışkırtmak ve korku yaymaktır" dedi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, uluslararası toplumun yeni yıldaki görevinin teröristlerin amaçlarına ulaşmasını engellemek olduğunu söyledi.
Gauck, başkent Berlin’de görev yapan yabancı misyon şeflerine cumhurbaşkanlığı konutu Schloss Bellevue’da yeni yıl resepsiyonu düzenledi.
Burada yaptığı konuşmada, Fransa’nın başkenti Paris’te kasım ayında düzenlenen terör saldırılarına değinen Gauck, teröristlerin aslında oradaki insanların hayat tarzına saldırdığını kaydetti.
Gauck, “Uluslararası toplumun yeni yıldaki görevi, teröristlerin insanlık dışı eylemlerle serptiği tohumların yeşermesine izin vermemektir. Bu faillerin gayesi, özgürlükçü toplumları kendi içinde bölmek, Müslümanlara karşı kışkırtmak ve korkuyu yaymaktır” dedi.
 
TERÖRÜN DİNİ YOKTUR


Bundan sonra kamu güvenliğine daha fazla dikkat edeceklerini ancak özgürlükten de vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Gauck, terör örgütü DAEŞ’ten dolayı özellikle Müslümanların acı çektiğini ve DAEŞ’in Müslüman ülkeler tarafından da reddedildiğini hatırlattı.
Gauck, “Terörün dini yoktur” ifadesini kullandı.
Ayrıca Viyana’da başlayan Suriye Konferansı’na işaret eden Gauck, burada bir çok ülkenin müzakere masasında oturduğunu ve Suriye halkının amaçlarına uygun bir barışçıl çözümün sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)