BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTerör hayvan üretimini de vurdu----

Terör hayvan üretimini de vurdu

Terör hayvan üretimini de vurdu
09 Eylül 2015 - 06:42 www.finansgundem.com

Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, son günlerde yaşanan terör olaylarının hayvan yetiştiriciliğine zarar verdiğini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye'nin kurbanlık hayvan sıkıntısı olmadığını ifade ederek, kurbanlık hayvan ithalatına kesinlikle izin verilmeyeceğini bildirdi. Türkiye genelindeki fazla kurbanlık hayvanların gerekli sağlık kontrolleri ile Trakya bölgesine sevk edileceğini belirten Kayhan, vatandaşlara Kurban Bayramı'nda hem sayısı çokça bulunan hem de fiyatı uygun olan küçükbaş hayvan kesmesi önerisinde bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi SABAH'a konuşan Kayhan, "Kurban kesim yerleri belli, hijyenik standartlar oluşturuldu. Hayvanların tamamının sağlık kontrolleri, aşıları yapılıyor" dedi. Daha önce ehil olmayan kişilerin hayvan derilerine de çok zarar verdiğini ifade eden Kayhan, "Yanlış kesim derinin de kalitesini bozuyordu. Oysa Türkiye ham derisinin yüzde 20'si kurban döneminde üretiliyor. Bunu artık işi bilen kişiler tarafından yapılan kesim sayesinde ekonomiye dönüştürebiliyoruz" diye konuştu. 

4.6 milyon kurbanlık var 
Kayhan, "Türkiye'de kurban edilebilecek bir milyon 300 bin büyükbaş, 3 milyon 300 bin de küçükbaş var. Her yıl ortalama 850 bin büyükbaş, 2 milyon 200 bin de küçükbaş kesiliyor. Hiçbir sıkıntı yok" dedi. 

Terör, hayvan üretimini etkiliyor
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde küçükbaş yetiştiriciliğinin özellikle şu an güvenlik sorunu olan bölgelerdeki yüksek alanlarda yapıldığına dikkat çeken Kayhan, son birkaç yılda bilhassa küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde çok önemli bir sıçrama yaşanmasına rağmen yaşanan terör olaylarının buna da zarar verdiğini söyledi. Mustafa Kayhan, "Bu kadar emeğin heba olması çok üzücü. En büyük kaybı da terör nedeniyle bölgedeki halkımız yaşadı" diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)