BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTeniste "şike" itirafı----

Teniste "şike" itirafı

Teniste şike itirafı
14 Nisan 2020 - 13:24 www.finansgundem.com

Ukraynalı tenisçi Sergiy Stakhovsky, 2009 yılındaki Avustralya Açık maçını kaybetmesi için kendisine para teklif edildiğini açıkladı.

Bir dönem tenis dünyasında en iyi 40 isim arasında yer alan Ukraynalı tenisçi Sergiy Stakhovsky, ülkesinde bir televziyon kanalına verdiği röportajda çarpıcı itirafta bulundu.

2009 yılında Avustralya Açık’ta oynayacağı ilk tur maçı öncesinde kendisine şike teklifi yapıldığını söyleyen Stakhovsky, “Arnaud Clement ile oynadığım maçı kaybetmem için bana 100 bin Dolar teklif edildi” sözleriyle tenis dünyasını sarsan bir itirafta bulundu.

Teklifi kabul etmediğini söyleyen ancak maçı kaybeden Stakhovksy, “Bu teklifi yapanlardan iki kişi turnıvanın yatırımcıları tarafından destekleniyordu. 2-1 öne geçtikten sonra maçı kaybettim. Sahadan ayrılırken onları orada görseydim raketimle vuracaktım” dedi.

Konuyu Tenis Dürüstlük Birimi (TIU) ile tartıştığını söyleyen Stakhovsky, “Maçtan sonra TIU’ya gittim ve bu teklifi yapanların kim olduklarını sordular. Ben de, ‘Bekleyin, ailemi korumaya hazır mısınız? Çünkü o piyon ve arkasındaki insanlar tehlikeli. Bütün ailem Ukrayna’da’ dedim” şeklinde konuştu.

Yetkililerin “Sana hiçbir şeyi garanti demeyiz” dediğini aktaran Stakhovsky, Clement ile yonadığı maçı 6-3, 2-6, 4-6, 6-2 ve 6-1’lik setlerle kaybetti. Stakhovsky, 2013 yılında Wimbledon’da 2. Tur’da karşılaştığı İsviçreli tenisçi Roger Federer’i eleyerek en iyi 40 tenisçi arasına adını yazdırdı.

Öte yandan Stakhovsy geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Elon Musk’a bir mesaj yollayarak corona virüsü salgını nedeniyle ülkesi Ukrayna’ya yardım etmesini talep etti.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)