BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTelevizyonlarda konserve dönemi----

Televizyonlarda konserve dönemi

Televizyonlarda konserve dönemi
19 Mart 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

Korona virüs dünya çapında yayıncıların büyük projelere yatırım yapmasını engelliyor. Yeni bölümleri çekilemeyen diziler ve iptal olan organizasyonlar televizyonları da değiştiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son iki ayda her şeyin çok değiştiği ve salgın dindiğinde de tamamen farklı bir dünya olacağı konusunda herkes aynı fikirde görünüyor. Dünya birçok yorumcuya göre nükleer bir patlamanın etkisinde gibi. Virüsün ilk etkisi muazzam olsa da virüsün bertaraf edilmesinden sonra ortaya çıkan tabloyu kimse hayal edemiyor. Gündelik hayatın olmazsa olmazlarından görünen televizyon bile artık eskisi gibi olmayabilir. Bloomberg’de yer alan habere göre karantina altındaki ülkelerde televizyon şimdiden sıkıcı bir hâl almaya başladı.

Sahte alkışlar, sahte gülüşler ve tekrar programları... Korona virüs Avrupa’da büyük prodüksiyonlu canlı programların yapılmasını engelliyor ve yayıncılar evlerine sıkışıp kalmış olan insanları eğlendirmekte zorlanıyor.

Almanya’nın reyting lideri “Maskeli Şarkıcı” yarışmasının yeni bölümünün canlı yayını seyircisiz gerçekleşti ve alkış sesi geçen bölümlerden kaydedilerek programa entegre edildi. İngiltere’de BBC’nin uzun soluklu pembe dizisi “Eastenders” çekimleri ertelendi ve yayınlanmamış bölümler ikiye bölünerek haftada iki bölüm olacak şekilde yayınlanacağı açıklandı. Dizinin en büyük rakibi “Coronation Street” ise öpüşme sahnelerini virüs için kötü örnek oluşturacağı gerekçesiyle sansürledi.

Geleneksel yayıncılığı tehdit eden virüs önemli bir gelir kaynağı olan spor etkinliklerini de kaybediyor. Şampiyonlar Ligi ve EURO 2020 gibi büyük futbol organizasyonları ve Eurovision 2020 şarkı yarışması da ertelenen etkinlikler arasında. Bu etkinliklerin ertelenmesi yayıncılara gelecek milyon dolarlık reklam anlaşmalarının da ertelenmesi anlamına geliyor.

Yayıncıların geniş bir arşivi var... 

Yönetim danışmanlık şirketi Oliver Wyman’ın küresel medya pratikleri başkanlığını yapan John Turner yayıncıların durumunu “Kusursuz bir fırtına” olarak açıklıyor. Turner’a göre uzun süreli prodüksiyonların rafa kalkması söz konusu ve yüksek reklam geliri olan projelerin desteklenmesi de mümkün olmayacak. Yayıncılar ise müşterilerine boş bir ekran sunmayacaklarını söyleyerek geniş bir arşivlerinin bulunduğunu taahhüt ediyor.

Tüm ligler ertelendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)