BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTelefonunuz gaz çıkarabilir!----

Telefonunuz gaz çıkarabilir!

Telefonunuz gaz çıkarabilir!
26 Mart 2013 - 07:01 www.finansgundem.com

AKILLI telefonlara ‘gaz çıkaran’ koruma formülü geliyor

ABD’li teknoloji firması Apple, iPhone cep telefonu ekranlarının cihaz yere düştüğünde kırılmasını önleyecek yeni bir sistem için patent başvurusunda bulundu. ABD Patent Ofisi’ne başvuruda bulunan Apple, ‘Elektronik alet koruma mekanizması’ adını verdiği patenti, yeni modellerinde kullanmaya hazırlanıyor. Elektro-mekanik bir sistem olduğu belirtilen yeni teknolojiyle, telefonun içindeki yerçekimi sensörü telefonun düştüğünü farketmesi halinde, kanatlarını açıp gaz yastığı oluşturarak darbe almasının önlenmesi planlanıyor.
AMAZON DA PATENT ALDI
Cam değişimi gibi maliyetli işlemlerin önüne geçecek bu teknolojinin, diğer mobil cihazlarda kullanılabileceği belirtilse de Apple’ın başvuruda bulunduğu patentin bir benzeri Amazon CEO’su Jeff Bezos tarafından da yapılmıştı. Bezos’un cep telefonları için geliştirdiği sistemde, hareket sensörü telefonun normalin üzerinde bir hızla yere yaklaştığını algılaması halinde, cihazın içindeki havayastıkları ortaya çıkıyor. Ancak bu sistem, daha sonra yeni hava yastığı takılması için para ve zaman kaybına neden olabileceği gerekçesiyle hayata geçmedi.
KAPALI ALANDA HARİTA ATAĞI
Akıllı telefon üreticileri bir bir yeni modellerini sergilerken sessiz kaldığı eleştirisi yapılan Apple da, yeni teknoloji geliştiren küçük şirketleri bünyesine katmaya devam ediyor. Daha önce Siri’yi satın alarak, sesli komutta devrim yaratan Apple, şimdi de kapalı alan içinde navigasyon geliştiren WiFiSLAM şirketini bünyesine kattı. Bina ya da kapalı bir alan içinde, haritalandırma gerçekleştiren WiFiSLAM, yeni nesil iPhone’da kullanılması halinde Apple’a büyük bir hamle kazandırabilir. Daha önce harita konusunda Google ile birlikte çalışan ABD’li şirket, IPhone 5 ile birlikte kendi harita sistemini kullanmaya karar vermiş ancak hatalar nedeniyle kullanıcıların tepkisi ile karşılaşmıştı.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)