BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTekstilbank'ın adı değişti!----

Tekstilbank'ın adı değişti!

Tekstilbank'ın adı değişti!
06 Kasım 2015 - 09:02 www.finansgundem.com

Çinli banka ICBC'nin GSD Holding'den Tekstilbank'ın çoğunluk hisselerini almasından sonra şirketin adının değiştiği duyruldu

Dünyanın en büyük bankası olan ICBC'ye satılan Tekstilbank'ın dün yapılan genel kurul sonrasında unvanının değiştiği açıklandı. Tekstil Bankası Anonim Şirketi" olan unvanı 5 Kasım 2015 itibari ile "ICBC Turkey Bank Anonim Şirketi" oldu.

İşte Banka'nın KAP'a yaptığı açıklama;

Bankamız Yönetim Kurulu; İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 224058 sicil numarasında kayıtlı Bankamızın "Tekstil Bankası Anonim Şirketi" olan unvanının, 05 Kasım 2015 tarihinde alınan genel kurul kararı gereğince "ICBC Turkey Bank Anonim Şirketi" olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

İLK ÇİNLİ BANKA

Çinli Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Tekstil Bankası A.Ş.’nin (Tekstilbank) çoğunluk hisselerini GSD Holding’ten devralarak satın alma işlemini tamamlayarak, Türkiye’de faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)