BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTekstil atölyesinde akılalmaz dolandırıcılık iddiası!----

Tekstil atölyesinde akılalmaz dolandırıcılık iddiası!

Tekstil atölyesinde akılalmaz dolandırıcılık iddiası!
25 Aralık 2023 - 11:06 www.finansgundem.com

İstanbul Fatih'teki bir tekstil atölyesinde çalışan işçiler, 20 yıllık arkadaşları tarafından kar payı vaadiyle dolandırıldığını iddia ederek şikayette bulundu.


Son günlerde kar payı vaadiyle yapılan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Fatih'te tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Hülya Yıldırım, 20 yıllık arkadaşı M.R.B. tarafından kar vaadiyle 280 bin lira dolandırdığını iddia etti.

Eylül ayında 30 kişiyi yaklaşık 6 milyon lira dolandırdığı öne sürülen M.R.B, yakın çevresine 'Bana miras kaldı. Ben zengin oldum ve altın işine giriyorum. Size de kar payı vereyim, daha çok kazanalım' dedi.

Bu şekilde güven kazanan M.R.B, ilk aylarda birçok kişiden aldığı paraları faiziyle geri ödedi. Üç ay sonra ise, 'Ben köyüme mirasımı almaya gidiyorum' diyerek ortadan kayboldu. Geride kalan 30 mağdurdan 15'i ise Şehremini Karakolu'na giderek şikayette bulundu.

M.R.B. ise ortadan kaybolduktan sonra mağdurlara bir mektup yazarak, şikayette bulunmazlar ve cezaevine girmezse borçlarını ödeyeceğini söyledi.

"BAŞKALARININ PARASIYLA SİSTEMİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORDUM"

Mağdurların şikayette bulunduğunu öğrenen ve bir mesajlaşma uygulaması üzerinden Yıldırım'a ses kaydı gönderen M.R.B. şunları söyledi:

"Hülya benim sana bir şey söylemeye yüzüm yok. Bu hallere düştük. Ben oyunu bırakmıştım. Bu işlere girmiştim. Belki düzeltirim demiştim. İlk başlarda ne güzel her şeyi ödüyordum.

Sonra yine oyuna döndüm, belki kazanırım diye. O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Kredi kartı ödeme günü geldiğinde onları ödemeye çalışıyordum. Ondan alıp ona veriyordum.

Tefeciye bulaştım. Tefeci de bana faiz uyguladı. Oradan sonra döndüremedim. Paralar yetmemeye başladı. Başkalarının üzerine çektiğim paralarla döndürmeye çalışıyordum. Telefonları satıp, taksit ödemeye çalışıyordum.

Siz bana ne deseniz haklısınız. 'Bu para nasıl ödenecek?' diye soruyorsunuz. Sizin paralar yine az miktarda. Başkasının miktarı 3 milyona dayanıyor. Ben ne yapacağım bilmiyorum.

Benim bir canım var. Başka diyecek bir şeyim yok. Beni öldürmeyle bu iş çözülecek mi? Ben zaten kefenimi boynuma almışım. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı.

Hâlâ direniyorum. Borcunuz borç, ödeyeceğim diyorum. Sen bilirsin, durmak istemiyorsan git şikayet et nereye istiyorsan, hodri meydan. Televizyona mı çıkıyorsun, ne yapıyorsan yap. Ne anlatacaksın ki? Ben ne yaptım?

Bu işi birden batırdım. Bunu biliyorsun. İş bir ay sekteye uğrayınca hepiniz başıma üşüştünüz. Gittiniz hemen şikayet ettiniz. Hakkını hukukla mı arıyorsun? Hakkını hem hukukla aramaya çalışıyorsun hem de benimle konuşmaya çalışıyorsun. Kendine bir yol seç. Hukukla arayacaksan hakkını ben gider cezamı çekerim"

"TEKSTİLE TOMAR TOMAR PARAYLA GELİRDİ"

20 yıllık arkadaşı tarafından dolandırıldığını iddia eden Hülya Yıldırım ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bundan birkaç ay öncesine kadar düzenli alışverişimiz vardı. Kendisi bana, 'Kredi çekip bana verirsen, sana belli bir miktar kar veririm' diyordu. Biz bunu kar almak amaçlı yaptık. En başta her şey düzenli gidiyordu.

Benim hesabımdan kredi, nakit avans çekti. Düzenli olarak da ödemesini yaptı. Benim de kâr payım olarak iki çeyreğimi verdi. Bunu her ay düzenli olarak yaptık. Sonrasında benim kartımın limiti bitti.

Daha çok kazanalım diyerek, bana başka bir bankadan kart çıkarttı. Onu da patlattı. Onu da düzenli ödemeye çalıştı ama olmadı. Daha ilk ayda beni patlattı. Üçüncü ayda zaten bütün hesaplarımı boşalttı. Beni böyle mağdur edip, kaçtı ve gitti.

O zamanın faiziyle 280 bin TL dolandırıldım. Kasım ayının 1'inde de kaçtığını öğrendik. Ben bu kişiyi 20 yıldır tanıyorum. Daha önce farklı iş yerlerinde beraber çalışmıştık. En son bizim iş yerine geldi, birlikte çalıştık.

'Bana miras kaldı' diyerek bizi kandırdı. 'Ben bu paraya şu an dokunamıyorum, tamamı geldikten sonra kullanacağım' diyordu. Kendini bize zengin olmuş gibi gösterdi.

Tekstile her gün tomar tomar parayla gelirdi. 'Altın işine girdim. Alım satım yapıyorum' diyordu. Bazen işe getirdiği altınları gösterip, 'Bunları karıma, kızıma hediye aldım' diye bize anlatıyordu.

Durumu iyi hale geldiği için biz de onun adına sevinmiştik. Bana bir keresinde, 'Al bu bin TL'yi, annen hasta. Benim için dua etsin' dedi. Ben de ona parasız da dua ederiz biz diye cevap verdim. Bu şekilde bize hep güven verdi.

"KÂR ALMAK AMACIYLA BU İŞE GİRDİM"

Konuyla ilgili şikayette bulunduğunu dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz onunla bu işe Eylül ayında girdik. İlk başlarda çektiği paraları kar payıyla birlikte geri veriyordu. İlk ay 20 bin TL çekip, bin TL faiz verdi. Ben de onu 20 yıldır tanıyıp, güvendiğim için daha fazla kazanmak istedim.

Benim annem ve babam hastalar, yaşlılar. Onlara ben bakıyorum, o da bunu biliyordu. Şu an mağdurlar olarak 30 kişiyiz. Kendi eşinin akrabalarını da dolandırdı. Bizim iş yerinden 4 kişi, 20 den fazla kişi de eşinin akrabaları var.

Kimine altın vereceğim, kimine para vereceğim dedi. Kimine kredi çektirmiş, birçok kişiden de altın almış. En son onu gördüğümde Şanlıurfa'ya mirasını almaya gideceğini söylemişti. Ertesi gün ben kaçtığını öğrendim.

15 kişi Şehremini Karakolu'na gittik ve şikayette bulunduk. Haber bekliyoruz. Aslında toplam 30 kişi mağdur var ama 15 kişi şikayette bulunduk. Bu 30 kişi toplam 6 milyon TL'ye yakın dolandırıldık.

Buradan da o adama sesleniyorum. O kadar tomar parayla kaçtın. Bizim paramızı ödemiyorsun. Hepimiz senin peşindeyiz. Ya paramızı öde ya da gel teslim ol. Bizim de içimiz rahat etsin"

Dolandırıcılara bankada suçüstü!

 

Profesör çifte dolandırıcılık davası

 

İnternet dolandırıcılarına karşı 6 altın öğüt

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)