BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeksas'ta rafineri yangını dehşeti----

Teksas'ta rafineri yangını dehşeti

Teksas'ta rafineri yangını dehşeti
17 Mart 2019 - 23:04 www.finansgundem.com

Teksas'taki bir yakıt rafinerisinde çıkan yangın bir süre sonra diğer tanklara da sıçradı. Bölgede zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Bölge halkının sağlığı tehlikede. Evlerin barikata çevrilmesi istendi

Teksas'ta bir yakıt rafinerisinde yangın çıktı. Yakıt tanklarından biri alev aldı. Tüm çabalara rağmen acil durum ekipleri, yangının yakındaki diğer tanklara yayılmaya başladığını söyledi. Rafineriden sık sık patlama sesleri geliyor.

Teksas Deer Park'taki Intercontinental Terminal Companies adlı şirkete ait yakıt tankında büyük bir yangın çıktı. Alevler ve siyah dumanlar göğe yükselirken acil durum yetkilileri yangına köpükle müdahale ediyor. 

Acil durum ekipleri, yangının yakındaki diğer tanklara yayılmaya başladığını söyledi. Tesisteki tüm çalışanların tahliye edildiği bildirildi. Bölgeden sık sık patlama sesleri geliyor. . 

Bu arada yangını görüntüleyen medya çalışanları, görevliler tarafından daha uzak noktaya gönderildi. Bölgede trafik durduruldu. 

Şirketin sözcüsü, yaptığı açıklamada, yangının ilk çıktığı tankta yanan maddenin benzinin bir bileşeni olan nafta olduğunu bildirdi. Yangının daha sonra sıçradığı diğer tanklardan birinde ise ksilen maddesinin bulunduğu öğrenildi.

BÖLGEDE YAŞAYANLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE

Saatlerdir süren yangının bölge halkının sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği bildirildi. Yetkililer, bölge halkına evlerinden çıkmama ve alınacak tedbirlerle evlerini barikat haline getirmeleri uyarısı yaptı. Yangının devam etmesi halinde okulların tatil edileceği bildirildi.

Nafta ve Ksilen Nedir?

Bölede büyük dehşetin yaşanmasına yol açan yangın sürerken ilk alev alan tankın içinde nafta maddesi bulunduğu, daha sona da ksilen maddesinin bulunduğu tankın da alevlere teslim olduğu bildirildi. 

Nafta, tutuşturulduğunda karbon dioksit ve karbon monoksit salgılayan bir benzin bileşeni olduğu ve  derece yanıcı özelliği bulunduğu ifade edildi. 

New Jersey Sağlık ve Kıdemli Hizmetler Dairesi'nin yaptığı uyarıya göre naftanın solunması halinde cilt ve gözlerde yanma, boğazda tahriş, baş ağrısı ve dönmesi, mide bulantısı ve kusma meydana geliyor. Nafta gazına etkinin uzun sürmesi halinde ise sinir sistemi ve böbrekler zarar görebiliyor. Yine aynı şekilde, ksilen maddesinden çıkan dumana maruz kalanlarda göz ve ciltte olumsuzluklar görülürken ağırlaşan etkiler arasında hafıza, görme ve kas kayıpları olabiliyor. Hatta uzun süre ksilene maruz kalmak kölüme bile yol açabiliyor. 

Yerinde barınak nasıl yapılır

Ailenizi ve evcil hayvanlarınızı içeriye alın.
Kapıları kilitleyin, pencereleri, hava deliklerini ve şömine amortisörlerini kapatın.
Fanları, klima ve hava ısıtma sistemlerini kapatın.
Mümkünse, birkaç pencereli bir iç odaya gidin.
Tüm camları, kapıları ve hava deliklerini 2-4 mil ile kapatın. kalın plastik kaplama ve koli bandı. Zaman kazanmak için tabakayı önceden ölçmeyi ve kesmeyi düşünün.
Plastik tabakayı açıklıklardan birkaç santim daha geniş kesin ve her bir etiketi yapıştırın.
Bant plastiğini önce köşelerden geçirin ve sonra tüm kenarları bantlayın.
Elinizdekileri doğaçlama ve kullanmaya hazırlıklı olun, böylece aralarında bir kirlilik oluşturabilirsiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)