BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Tekrar bir savunma yapmakla karşı karşıyayız'----

'Tekrar bir savunma yapmakla karşı karşıyayız'

'Tekrar bir savunma yapmakla karşı karşıyayız'
26 Şubat 2013 - 12:53 www.finansgundem.com

Garanti GMY Düren, "İkinci bir baskınla karşı karşıya kalıp tekrar bir savunma yapmakla karşı karşıyayız" dedi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aydın Düren, ''Talebimiz, rekabet politikalarının bankacılık sektörüne yönelik belirlenmesi konusunda sektörün dikkate alınarak, sektörü denetleyen kurumların da katkısıyla bundan sonra politika belirlenmesi konusunda bir çalışma yapılması yönündedir'' dedi. 
Rekabet Kurumu'nda 12 bankayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kamu bankalarının sözlü savunmalarının tamamlanmasının ardından Garanti Bankası yetkililerine söz verildi. 
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aydın Düren, yaklaşık 2 yıl önce maaş promosyonlarıyla ilgili burada yine savunma yaptıklarını anımsattı. Bu savunmada Garanti Bankası Genel Müdürünün, bankacılık sektörünün kendine özgü dinamikleri, farklı bir işleyişi, farklı bir rekabet ortamının olduğunu, bu yönde Rekabet Kurumu'nun yönlendirmeleri ve denetimden sorumlu BDDK'nın da katkılarıyla rekabet politikalarının belirlenmesi yönünde talebi olduğunu anlatan Düren, ''Maalesef verilen kararı daha henüz hazmedemeden, maaş promosyonlarıyla ilgili tabirimi mazur görün ama ikinci bir baskınla karşı karşıya kalıp tekrar bir savunma yapmakla karşı karşıyayız'' dedi. 
Beklentilerinin ve taleplerinin yine bu yönde olduğunu ifade eden Düren, şöyle konuştu:
 ''İleriye yönelik isteğimiz, rekabet politikalarının bankacılık sektörüne yönelik belirlenmesi konusunda sektörün dikkate alınarak, sektörü denetleyen kurumların da katkısıyla bundan sonra politika belirlenmesi konusunda bir çalışma yapılması yönünde. Burada her türlü desteği vermeye hazırız. BDDK ile imzalanan protokolü de bu yönde atılmış önemli bir adım olarak gördüğümüzü iletmek isterim.'' 
Düren'in konuşmasının ardından Garanti Bankası temsilcilerine söz hakkı verildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)