BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTeknoloji ve bölgesel kalkınma fonu kuruluyor----

Teknoloji ve bölgesel kalkınma fonu kuruluyor

Teknoloji ve bölgesel kalkınma fonu kuruluyor
24 Aralık 2019 - 12:34 www.finansgundem.com

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve Sanayi Bakanlığı 750 milyon TL büyüklüğünde minimum teknoloji ve bölgesel kalkınma fonu için protokol imzaladı. 2020 sonu için ise 1 milyar TL büyüklük hedefleniyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Sanayi Bakanlığı, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yer alacak, minimum büyüklüğü 750 milyon TL olan teknoloji ve bölgesel kalkınma fonu için protokol imzaladı.

Bu büyüklüğün 400 milyon TL’si bölgesel kalkınma, 350 milyon TL’si ise teknoloji fonuna ait olacak. Bu fonların büyüklüğünün 2020 sonuna kadar 1 milyar liraya çıkarılması hedefleniyor.

5 YILDA 750 MİLYON TL YATIRIM YAPACAĞIZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırımcısı olduğu ve Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında kurulan Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu adlı iki fonun tanıtım toplantısında konuşan TKYB Genel Müdürü Halil Öztop, “Önümüzdeki 5 yılda (bu iki fon) ile ülkemizde birçok şirket ve girişime toplamda 750 milyon TL büyüklüğünde yatırım yapacağız. Bu yatırımın, yaklaşık üç katı kadarlık bir sermayeyi ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için mobilize etmesini bekliyoruz” dedi.

Öztop fonun Sanayi Bakanlığı dışındaki yatırımcılara da açık olduğuna dikkat çekerek, “2020 sonunda fonun bir milyar liraya ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank da şirketlere yatırım yapan girişim sermayesi fonlarının daha çok ülkenin gelişmiş bölgelerine yatırıma yoğunlaştığına dikkat çekerek, “Girişim sermayesi yatırımlarını artırmak, özel sektörün bu alana eğilmesini sağlamak ve bu yatırımları ülke geneline yaymak için harekete geçtik” dedi. (REUTERS)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan AKOSMAN24 Aralık 2019 13:30

    Halka açık mı olacak ve hangi şartlarla?

  • erol g.24 Aralık 2019 13:02

    DİĞER ÜLKELERDE ÜRETİLEN HER TEKNOLOJİ/SANAYİ ÜRÜNÜNÜN BENZERİ/ALTERNATİFİ ÜLKEMİZDE DE ÜRETİLMELİ ULUSLAR ARASI YARIŞMALAR DÜZENLEYEREK FİKRİ/BULUŞU OLUP SERMAYESİ OLMAYA KİŞİLER DW ÜLKEMİZE DAVET EDİLİP KURULACAK ŞİRKETLERE HİSSEDAR/YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YAPILARAK ÜLKEMİZDE ÜRETİM YAPMALARI SAĞLANMALIDIR