BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Tek kullanımlık kahve bardakları yasaklanıyor----

Tek kullanımlık kahve bardakları yasaklanıyor

 Tek kullanımlık kahve bardakları yasaklanıyor
26 Aralık 2019 - 16:00 www.finansgundem.com

ABD’de kafe kültürü ‘eski’ye dönüşle değişiyor. Yeni hareketin başlangıç noktası San Francisco. Kafelerde kağıt bardaklar yasaklanarak yerini cam ve kupa bardaklar geliyor.

FINANSGÜNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin California eyaletinin en büyük kenti San Francisco, kafe kültüründe eskiye dönüş hareketinin ev sahipliğini yapıyor.  Küçük kafelerde israfı azaltmak için alınan kâğıt bardakların kullanımının bırakılması kararı, büyük kafe ve restoranların da katılmasıyla çoğalmaya devam ediyor. Son destek Dominique Crenn’den geldi. Dünyaca ünlü şef Crenn, gelecek sene açacağı restoranında, tek kullanımlık kahve fincanlarını ve plastik bulundurmayacak.

5 DOLAR DEPOZİTA ALACAK

Büyük kahve zincirlerinden Blue Bottle Coffee House da ‘sıfır atık projesi’ kapsamında 2020 yılında kâğıt bardakların kullanımını bırakacağını açıkladı. Müşteriler isterlerse kendi bardakları ile gelebilecekler. Kendi bardağını getirmeyen müşteriler için 3 ile 5 dolar arasında depozito alınacak.

Blue Bottle CEO’su Bryan Meehan yaptığı açıklamada müşterilerin muhtemelen bu durumu beğenmeyeceği ve satışların düşeceğini açıkladı. Meehan bu duruma hazır olduklarını belirtti.

STARBUCKS TESTE HAZIRLANIYOR

Günümüzde kâğıt bardaklar sıcaklığı engellemek için plastik alaşımla kullanıyor. Plastik, kağıdın doğada çözülmesini zorlaştırmakta. Amerika’da 15 bin, Amerika dışında ise 16 binden fazla kahve dükkânı olan Starbucks, önümüzdeki sene geri dönüşebilir bardakları test etmeye hazırlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)