BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTEDAŞ'ta skandal: 208 bin kişinin verisi çalındı----

TEDAŞ'ta skandal: 208 bin kişinin verisi çalındı

TEDAŞ'ta skandal: 208 bin kişinin verisi çalındı
08 Temmuz 2022 - 16:57 www.finansgundem.com

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVVK) 208 bin kişinin verilerinin çalındığını bildirdi.

Türkiye'de veri ihlalleri her geçen gün artıyor. Son olarak Yemeksepeti'nde yaşanan ihlal sonrası milyonlarca kişinin bilgisi internette satışa çıkarılmıştı. Yemeksepeti'nin ardından Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ de KVVK'ye 208 bin kişinin etkilendiği bir veri sızıntısının olduğunu bildirdi.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ, KVVK'ye ilettiği veri ihlali bildiriminde sızıntının nedenini veri sorumlusuna ait bir çalışanın kullanıcı adı ve parolasının ele geçirilmesi olduğunu belirtti.

Veri sorumlusuna ait çalışanın hesabının ele geçirilmesiyle elde edilen verilerin şirket e-postası ile başka bir e-posta adresine gönderilerek sızdırıldığı tespit edildi.

İhlalin anlaşılması ise Bakanlık Siber Güvenlik Operasyon Merkezi tarafından Dark Web’de satışa çıkarıldığının tespit edilmesiyle oldu.

İhlalden hem çalışanlar hem de vatandaşlar etkilendi. Toplamda 208 bin kişinin etkilendiği veri ihlalinde ad, soyad, e-posta ve cep telefonu numarası bilgileri yer aldı. (Dünya)

TEDAŞ'ta vurgun mu var?

 

TEDAŞ 1.725 milyon $'a Enerjisa'nın

 

TEDAŞ'ta VIP hat tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)