BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB'den 2012'de 486 milyon TL kar----

TEB'den 2012'de 486 milyon TL kar

TEB'den 2012'de 486 milyon TL kar
14 Şubat 2013 - 16:39 www.finansgundem.com

TEB’in 29.7 milyar TL’ye ulaşan toplam kredileri içinde KOBİ'lerin payı 2012'de yüzde 46'ya ulaştı

TEB’in 31 Aralık 2012 tarihli mali tabloları 14 Şubat  2013 tarihinde İMKB’de yayınlandı.
 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı bir önceki yıla göre % 14 oranında artarak 43.5 milyar TL’ye ulaşmıştır. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine  sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler yıllık bazda %16 oranında artarak 29.7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Toplam aktiflerin %68’ini oluşturan kredilerin içinde ekonominin lokomotifi KOBİ’lere kullandırılan kredilerinin payı ise %46’ya ulaşmıştır. TEB’in aktif kalitesini de gözettiği ihtiyatlı büyüme yaklaşımı ile takipteki kredi oranı %2.1 olarak gerçekleşmiştir.
 TEB’in toplam mevduatı yılın başından itibaren %26 oranında artarak 28.7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Sektör ortalamasının iki katını aşan bu büyüme ile pazar payını arttıranTEB’in bireysel mevduattaki büyüme oranı ise mevduat tabanının genişletilmesi stratejisi ile uyumlu olarak %41 olarak gerçekleşmiştir. Toplam pasiflerin içindeki payı % 66 olan mevduat TEB’in ana fonlama kaynağını oluşturmakla birlikte, değişen piyasa koşullarına bağlı olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve tasarruf sahiplerine alternatif ürünler sunulması çalışmaları kapsamında 2012 yılı içinde yurtiçi piyasalarda ağırlıklı olarak 1 yıl vadeli toplam 744 milyon TL nominal tutarlı TEB bonosu halka arz edilmiştir.
 TEB’in 2012 yılı net karı ise 486 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında %135 oranındaki bu artış TEB’in 2012 yılında temel bankacılık faaliyetlerindeki güçlü performansının yanısıra artan operasyonel verimliliğinin de bir göstergesidir.
 Özsermayesi %14 oranında artarak 4.8 milyar TL’ye ulaşan TEB’in, Basel II standartlarına göre hesaplanan sermaye yeterlilik rasyosu ise% 15.2’dir.
 Türkiye’nin 68 ilinde 520  şubesi, 9,000’den fazla çalışanı, 1,000’den fazla ATM’si ile yaygın bir hizmet ağı oluşturmuş olan TEB, müşterilerine en iyi finansal danışmanlık ve müşteri hizmetini sunmayı ilke edinmiştir. Müşteri odaklı stratejisini, uzun dönemli ilişki kurma ve müşteri memnuniyeti temelleri üzerine kuran TEB, bu amaçla her türlü ürün ve hizmetinde en rahat ve pratik çözümleri geliştirmeyi ve  bu çözümleri saydam bir iletişim dahilinde müşterilerine aktarmayı öncelik olarak belirlemiştir.
 Finansal Danışmanlık kapsamında  ailelerin ekonomisinin doğru yönetilmesi amacıyla  “TEB Aile Akademisi” çatısı altında ulusal bir platform geliştirilmiş; bu platform dahilinde üç ay içinde 20 bini aşkın kişinin katılımıyla finansal okuryazarlık eğitimleri verilmiştir. Ailelerin ve bireylerin gelir-gider dengesi, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı ve bankacılıkta müşteri hakları konularında ücretsiz eğitimler verilmiş,  TEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ailelerin bu alanda bilinçlendirilmesi konusunda protokol imzamıştır. Bir yandan yetişkinlere finansal okuryazarlık kazandırırken, diğer yandan çocuklara, eğlenirken tasarruf ve birikim bilincini aşılamak amacıyla hazırlanan “TEB Junior” (www.tebjr.com) internet sitesi hayata geçirilmiştir. 2013 yılında sınıf içi eğitimlerle 100 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen TEB Aile Akademisi’ne gerek özel, gerekse kamu ve eğitim kurumlarından gelen yoğun talep,  TEB’in ülkenin en kapsamlı Finansal Okuryazarlık platformuna liderlik yaptığını göstermektedir.  
 TEB KOBİ Bankacılığı’ndaki danışmanlık tecrübesini girişimcilik alanına taşıyarak Türkiye’deki en büyük “Girişim Bankacılığı” hareketini başlatmıştır. TEB’in “Girişim Bankacılığı” kapsamında işletme, finans, muhasebe, marka-patent danışmanlığı gibi imkanları ücretsiz olarak sağlamak amacıyla tasarlanan ve Türkiye’de bir ilk olan “TEB Girişim Evi” ile öncelikle yüksek katma değer sağlayacak projelerin sahiplerine ulaşılması hedeflenmektedir.
 TEB, düzenlediği konferanslarla KOBİ’lere destek olmaya devam etmiştir. KOBİ’lere işletme yönetimi konusunda bilgi vererek ulusal ve global rekabette öne geçmelerine destek olmayı amaçlayan TEB KOBİ Akademi eğitimleri kapsamında 2012 yılında 8 ilde 2,500 kişi ile bir araya gelinmiş, böylece 7 yılda ulaşılan toplam kişi sayısı 15,000 ‘i aşmıştır.
 Sektörlerin orta-uzun vadeli gelişim planlarının oluşturularak gelecek stratejilerinin şekillenmesine imkan sağlayan ve 2008 yılından bu yana devam eden Sektörel Gelecek Stratejisi Konferansları’na 2012 yılında da devam edilmiş; Turizm Sektörü ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan, ayrıca TEB’in gelecek stratejilerinin oluşmasına aracılık ettiği Tarım Sektörü Gelecek Stratejisi Konferansı Sonuç Raporları kamuoyuna sunulmuştur. Tarım Bankacılığı alanında ürün portföyü en geniş bankalardan biri olan TEB, 2012 yılını tarım kredilerinde 1 milyar TL’yi aşan kredi hacmiyle en hızlı büyüyen bankalardan biri olarak tamamlamıştır. KOBİ Bankacılığı alanında sahip olunan “danışman banka” yaklaşımı 2012 yılından itibaren Tarım Bankacılığı alanına taşınmaya başlanmış ve tarım sektöründe büyümek isteyen işletmelere finansal desteğin yanısıra işletme yönetimi konularında ihtiyaç duydukları bilgi desteğini de verebilmek amacıyla TEB KOBİ Akademi çatısı altında yeni bir eğitim programı hazırlanarak hayata geçirilmiştir. “TEB KOBİ Akademi- Tarım Buluşmaları” tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelere işletme yönetimi, uzun dönemli strateji geliştirme, tarımda pazarlama ve dış ticaret gibi konularda pratik bilgiler ve interaktif atölye çalışmalarıyla vizyoner bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir.
 Dijital bankacılıktaki lider pozisyonunu; 10. Altın Örümcek Ödülleri’nde “Türkiye’nin En iyi internet şubesi” ve sosyal medya istatistiklerinde dünyanın en saygın bağımsız otoritelerinden biri olan socialbakers.com tarafından , sosyal “medyanın en interaktif bankası” seçilerek perçinleyen TEB; TEB Pratik İnternet Şubesi’ndeki sadelikten  esinlenerek yenilediği CEPTETEB ve ATM’den kartsız para çekme özelliği ile mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmış ve bu alandaki hizmetlerinden faydalanan müşterilerinin sayısını 2012 yılında 3 katına çıkarmıştır.
 TEB KOBİ danışmanları projesi ile 2012 yılında “Müşteri odaklılık” kategorisinde European Business Awards’a başvurmuş, yaklaşık 30 ülkeden 15 bin kuruluşun katıldığı ve 300’ünün yarışmaya hak kazandığı yarışmada ilk iki elemeyi geçerek Türkiye’den ulusal finalist olarak seçilen 19 kuruluştan biri olmuştur. EBA jürisi tarafından yapılan değerlendirmede TEB ayrıca Avrupa’nın en dinamik 100 firmasının seçildiği “Ruban d’honneur”  unvanını almaya hak kazanmıştır.
 31 Aralık 2012 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:
 
Net kar: 458 milyon TL Toplam mevduat:  28.7 milyar TL
Toplam aktifler: 43.5 milyar TL Toplam krediler: 29.7 milyar TL
  Takipteki kredi oranı: % 2.1
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)