BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB mucitleri melek yatırımcılarla buluşturacak----

TEB mucitleri melek yatırımcılarla buluşturacak

TEB mucitleri melek yatırımcılarla buluşturacak
06 Mayıs 2014 - 09:35 www.finansgundem.com

TEB fikri olan genç mucitleri yurtdışındaki melek yatırımcılarla buluşturacak

TEB, Türk mucitleri Fransa’dan başlayarak dünyaya açacak. Milyoner müşterileriyle, fikri olan girişimciyi Melek Yatırımcı Platformu’nda buluşturan TEB, şimdi çıtayı bir ‘tık’ daha yükseltti ve dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen Türk girişimcilerle buluşturmak için düğmeye bastı.

BNP Paribas’tan ikinci ödülünü TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile alan TEB bu projesiyle diğer ülkelere örnek olurken BNP’nin Çin’deki birimi şimdiden işi kaynağından öğrenmek için kapıyı çalmış. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen girişimciler ile buluşturacağız. TEB Özel olarak, Fransa ile birlikte TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nun know how’ını ihraç etmenin altyapısını kuruyoruz” dedi.

TÜRK MUCİTLER MELEK YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

TEB, sistemi dünyaya açarken hem yurtdışındaki yeni girişimcilerin fikirlerini Türkiye’deki özel bankacılık müşterilerinin önüne getirecek, hem de Türk mucitlere yabancı melek yatırımcılara ulaşmanın kapısını açmış olacak. Mendi, BNP Paribas’nın Çin-Hong Kong’un da dahil olduğu Asya Pasifik Bölgesi2nde ve San Fransisco inovasyon ve teknoloji üssü olarak kurduğu L’Atelier ile TEB Melek Yatırım Platformu’nu birbirine bağlayarak Fransa’dan başlayarak Türk girişimcileri dünyaya açacaklarını anlatırken “2013 yılında hayata geçirdiğimiz TEB Özel Melek Yatırım Platformu BNP Paribas içerisinde büyük ilgi gördü. Global olarak Paris’te düzenlenen BNP Paribas Day 2014’te Avrupa ve Asya’dan katılan BNP Paribas üyeleri nasıl bu yapının içinde yer alıp, bunu nasıl global BNP Paribas Wealth Management ağına katabileceklerinin yanıtlarını aradılar” bilgisini verdi.

2 YILDA 500 GİRİŞİMCİ

Mendi, öncelikle Fransa ve Türkiye arasında Özel Bankacılık müşterilerinin yatırım yapabilecekleri iş fikirlerini birlikte nasıl müşterilerinin önüne çıkartabileceklerini planladıklarını aktararak “Daha sonra bunu tüm ilgi duyan diğer ülkelerin Wealth Management müşterilerine açmayı hedefliyoruz. Şu aşamada Fransa’dan önce Asya pazarındaki BNP Paribas Wealth Management müşterileri için bizim platformumuzda yer alan girişimlere erişim ve bunlara yatırım yapabilme alternatifl erini de görüştük” diye konuştu. Mendi, özel bankacılık müşterileriyle fi kri olan ama sermayesi olmayan girişimcileri buluşturmanın kendi içinde de büyük bir sinerji yaratacağına işaret ederek “Özel bankacılık müşterilerinin aslında kendileri de birer girişimci. Hem yeni girişimcilere mentorluk, danışmanlık yapıyor onlara yol gösteriyorlar hem de teknolojiyi ve yeni gelişmeleri yakından izliyorlar. Bazı şirketlerin Ar-Ge bölümleri de start-up yatırımlarla ilgileniyor” ifadelerini kullandı. Hazine bonosu dışında farklı alanlara yatırım yapmak isteyen TEB’in 11 özel bankacılık müşterisi Melek Yatırımcı Sertifikasını alırken vitrinde 33 proje var. TEB’de nihai hedef ise 2 sene içinde 500 start-up girişimciyi özel bankacılık müşterileriyle buluşturmak.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)