BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB'den 'TL'ye dönüş' tebliğinde değişiklik----

TCMB'den 'TL'ye dönüş' tebliğinde değişiklik

TCMB'den  'TL'ye dönüş' tebliğinde değişiklik
18 Eylül 2023 - 01:27 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, gerçek kişi mevduat ve katılım fonu hesaplarında TL mevduata dönüşüm için esas alınacak bakiyelere ilişkin tarihte değişikliğe gitti.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), TCMB'nin Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı teknik değişiklikleri içeren tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Daha önce yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın ve Döviz mevduat ve katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarih 30 Haziran 2023'tü.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

KKM'nin ağustosta bütçeye maliyeti olmadı

 

KKM'de gerileme sürüyor

 

KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi

 

KKM'den çıkanlara süper faiz teklifi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.co18 Eylül 2023 09:30

    Böyle lüzumsuz işlerle uğraşacağınıza faizleri uyduruk artışlarla değil TL ye enflansyon üstü yüksek faiz vererek saçma sapan büyüme için enflansyon yaratarak insanları fakirleştiren dövizi baskılayıp müdahaleden vazgeçmek ülke gelecegi tek çözümdür