BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB için beklentiler değişmedi----

TCMB için beklentiler değişmedi

TCMB için beklentiler değişmedi
13 Eylül 2021 - 13:14 www.finansgundem.com

Fitch'in Kıdemli Ülke Notları Direktörü Eric Arispe'e göre TCMB’nin sinyali para politikası beklentilerini değiştirmedi

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Kıdemli Ülke Notları Direktörü Eric Arispe,  Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyonu  ve enflasyon beklentilerini takip etme yönündeki sinyalinin yüksek düzeydeki politika belirsizliğini sürdüreceği yorumu yaptı.
Arispe, "Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmede muhtemel ayarlaması politik değerlendirmelerin Merkez Bankası'nın artan enflasyona karşı  politika faizini arttırma ve faizin enflasyonun üzerinde tutulacağı  yönündeki önceki taahhüdünü sürdürme kabiliyetini sınırlayacağı  görüşümüzü destekliyor.  Buna ek olarak bu sinyal piyasanın artan  enflasyona rağmen muhtemel erken bir politika gevşetmesi adımına dair  endişeleri dikkate alındığında yüksek seviyedeki politika belirsizliğinin sürmesine neden olacak" ifadelerini kullandı.
Fitch'in Ağustos ayı not kararında açıkladığı üzere Merkez Bankası'nın  yıl sonu itibarıyla faiz oranını 100 baz puan azaltarak yüzde 18'e  çekeceği beklentisini koruduğunu vurgulayan analist, yılın son 2  ayında olumlu baz etkisi ve yavaşlayan iç talep desteği ile  enflasyonun yüzde 16.9’a gerileyeceğini tahmin ettiklerini belirtti.
Arispe, "Merkez Bankası'nın bilinen gevşetme eğilimi nedeniyle para  politikası senaryomuzda değişiklik olacağını düşünmüyoruz. Bununla  birlikte Ağustos ayında tahminlerin üzerinde gelen enflasyon rakamı  nedeniyle yıl sonu enflasyon beklentimize ilişkin yukarı yönlü riskleri not ediyoruz" yorumu yaptı.

Analist, Türkiye’nin yakın vadede enflasyon konusunda atması gereken  adımlara ilişkin görüşlerini ise şöyle açıkladı: "2021 yılında Türkiye'nin kamu maliyesi ve kredi büyümesi dinamikleri 2020 yılı Kredi teşviklerinden kaynaklanan büyük ölçekli dış ve  makroekonomik dengesizliklerin azaltılması hedefi ile uyumlu seyretti.  Bununla birlikte zayıf para politikası kredibilitesi ve Mart ayındaki Merkez Bankası yönetim değişikliği sonrasında artan belirsizlik TL değer kaybı ve kötüleşen enflasyon tahminleri nedeniyle TCMB’nin  enflasyonu geriletme zorluğunu artırdı.  2021 yılında enflasyon  baskıları diğer gelişen piyasaları da etkilemiş olsa da enflasyonun Türkiye'nin ülke kredi profilinin uzun süreli bir zayıflığı olduğu  kanaatindeyiz. 2016 yılından bu yana enflasyon ortalama %13 olurken  enflasyon beklentileri de aynı dönemde ortalama yüzde 10,4  seviyelerine çıktı."

Kazakistan Merkez Bankası faiz oranını artırdı

'Faizler 2022'den önce artamayacak'

Yabancı bankalar Faiz indirimi bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)