BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTCMB Başkanı Çetinkaya: İyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor----

TCMB Başkanı Çetinkaya: İyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor

TCMB Başkanı Çetinkaya: İyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor
13 Nisan 2019 - 17:40 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Çetinkaya, ekonomideki “dengeleme eğiliminin” daha belirgin hale geldiğini belirterek, “Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor." dedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, ekonomideki “dengeleme eğiliminin” daha belirgin hale geldiğini belirterek, “Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor. İç talep koşullarındaki gelişmeler ve para politikasındaki sıkı duruş, enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşmeye yol açmıştır.” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya'nın, Washington DC'de Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında yaptığı "Türkiye'de Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası" başlıklı sunum, bankanın resmi sitesinde yayımlandı.

Sunumunda, küresel iktisadi faaliyetin ılımlı seyretmeye devam ettiğini ve gelişmekte olan ekonomilere yönelik portföy girişlerinin oynak bir seyir izlediğini belirten Çetinkaya, gelişmiş ülke merkez bankalarının normalleşme süreçlerinin daha kademeli olmasının beklendiğini kaydetti.

Çetinkaya, Türkiye’nin net ihracatının ekonomideki yeniden dengelemeyi desteklediğine işaret ederek, “Yeniden dengeleme süreci ilk çeyrekte devam etti. Mal ve hizmet ihracatının güçlü katkıları devam etmektedir. Dünya ihracatı içinde Türkiye'nin payı artıyor. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyon ve para politikası

Sunumunda, enflasyon ve para politikasına da değinen Çetinkaya, TÜFE enflasyonunun nispeten ılımlı bir seyir gösterdiğini ve çekirdek göstergelerin yavaşladığını belirtti. TÜFE enflasyonunun kademeli olarak düşeceğinin öngörüldüğünü aktaran Çetinkaya, güçlü parasal sıkılaştırmanın enflasyonun aşağı çekilmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Çetinkaya, “İç talep koşullarındaki gelişmeler ve para politikasındaki sıkı duruş enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşmeye yol açmıştır.” ifadesini kullandı. Murat Çetinkaya, Türk ekonomisindeki dengeleme eğiliminin daha belirgin hale geldiğini belirterek, “TCMB, fiyat istikrarı için tüm araçları kullanmaya devam edecek.” mesajını verdi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli13 Nisan 2019 23:13

    Emekliye memura zam verilecek ya. Yavaş yavaş eksi çıkmaya başlar enflasyon...

  • Mustafa13 Nisan 2019 21:09

    Ne diyor bu ya ne iyilrşmesi ya gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetmezken paran son bir haftada %5 değer kaybetti sen çıkıyorsun iyileşmeden bahsediyorsun konuşmasanız daha iyi