BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'de 10 yıl sonra bir ilk----

TBMM'de 10 yıl sonra bir ilk

TBMM'de 10 yıl sonra bir ilk
19 Ocak 2015 - 22:01 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda, salı günü 4 eski bakan hakkında, Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin oylama yapılacak

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda Yüce Divan’a gönderilmemesi kararlaştırılan dört eski bakan hakkında son sözü Meclis Genel Kurulu söyleyecek. Dört eski bakan hakkında yarın oylama yapılacak. Bakanlar hakkındaki önergeler Meclis Genel Kurulu’nda ayrı ayrı oylanacak ve gizli oylama yapılacak.

10 YIL SONRA BİR İLK
Meclis'in bir önceki döneminde hiç soruşturma komisyonu kurulmazken, 22. Dönem'de beş soruşturma komisyonu oluşturuldu.

Bu komisyonlardan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner hakkındaki soruşturma komisyonları, TBMM Genel Kurulu'nda aynı gün kuruldu. Bu komisyonlar, 9 Aralık 2003 tarihinde oluşturuldu.

Ancak komisyonların göreve başlama tarihleri farklı oldu. Özkan ile Önal hakkındaki Meclis soruşturma komisyonu, 14 Ocak 2004'de, Ersümer, Çakan, Taner ve Yılmaz hakkındaki soruşturma komisyonları 10 Şubat 2004'te çalışmalarına başladı. TBMM Genel Kurulu; Eski Bayındırlık ve İskan Bakanları Koray Aydın ve Yaşar Topçu hakkındaki soruşturma komisyonları kurulmasına 6 Ocak 2004'te karar verdi. Aydın için kurulan komisyon, 7 Nisan 2004'te, Topçu için kurulan komisyon ise 13 Nisan 2004'te göreve başladı.

22. Dönem'de kurulan beş soruşturma komisyonu raporu 2004 yılında görüşüldü ve hepsi için Yüce Divan kararı çıktı. Meclis, en son 10 Kasım 2004'de Topçu için Yüce Divan kararı vermişti.

Meclis'te 23. Dönem'de Soruşturma Komisyonu kurulmazken, bitmesine az zaman kala 24. Dönem'de 5 Mayıs 2014'de Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında Soruşturma Komisyonu kurdu. Bu komisyon ile birlikte Meclis'te bugüne kadar 38 Soruşturma Komisyonu kuruldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)