BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB'den faiz talimatı iddialarına yanıt----

TBB'den faiz talimatı iddialarına yanıt

TBB'den faiz talimatı iddialarına yanıt
18 Mart 2024 - 11:28 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bazı iddalara ilişkin açıklama yaptı.

TBB'den yapılan açıklamada, Bakan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya geldiği ve bu toplantıda "faiz artırım talimatı" verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, 12 Mart 2024 tarihinde verilen mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya gelmişlerdir.

İftar yemeği, İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünde yapılmıştır. Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Sayın Barış Yarkadaş’ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakanının iftara katılan bankacılara “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır.

Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir."

Bakan Şimşek: KDV ve gelir vergisini artırmayacağız

 

Bakan Şimşek euro tahvil ihracını değerlendirdi

 

Şimşek: Kimse bana gelip para istemesin

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim İleri19 Mart 2024 01:22

    Piyasalar koptu gidiyor. Vatandaş normal kurun 1.5 lira üzerinde olmasına rağmen dolar alıyor. TCMB'de seyrediyor. Çıkın vatandaşı teskin etmek için devalüasyon olmayacak deyin. Açıklama yapın.

  • Tm 18 Mart 2024 13:04

    Doları serbest bırak kuru yükselt dövize müdaheleyi bırak yatırımcılar yapılanlara söylenenlere artık güvenmiyor yanlış yapılıyor aynı yanlışları sürekli yineliyorsunuz sayın bakan basit olanı yapın