BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBB'den 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması----

TBB'den 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

TBB'den 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması
11 Temmuz 2017 - 00:48 www.finansgundem.com

Türkiye Barolar Birliği, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin 6 maddelik bir açıklama yayınladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 25 günün ardından Maltepe Mitingi ile son bulan Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin 6 maddelik bir açıklama yayınladı.

TBB'nin 'Şimdi sıra adalet talebinin içinin somut bir şekilde doldurulmasında' başlıklı açıklaması şöyle:

1- Cumhuriyet Halk Partisi'nin başlattığı adalet yürüyüşünün son derece barışçıl ve başarılı şekilde tamamlanmasından mutluyuz.

2- Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, bu yürüyüş ve dünkü miting, "adalet" konusunu gündeme en etkili şekilde taşımıştır.

3- Öte yandan, bizim yıllardır mücadelesini verdiğimiz hukuk devleti idealinin, Türkiye'de siyaset tarafından sahiplenildiğini ve bu talebin arkasındaki büyük gücün halk olduğunu görmek de hepimizi umutlandırmıştır.

4- Yürüyüş sırasında protestoları dahi ders verir şekilde sükunetle karşılayan ve demokratlık örneği sergileyen Sayın Kılıçdaroğlu'na, bu önemli yürüyüşe iyi niyetle ve adalet özlemiyle katkı veren tüm vatandaşlarımıza, yürüşün güvenliğini sağlayan asker ve polislerimize teşekkürü bir borç biliriz.

5- Şimdi bu talebin içinin somut bir şekilde doldurulması zamanıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak özlemimiz; siyaset yapmayan ve siyasetten emir ve talimat almayan; bağımsız, tarafsız ve güven duyulan bir yargı sistemine kavuşmaktır.

6- Bu yoldaki çalışmalarımıza bütün gücümüzle ve adalet yürüyüşünün yarattığı toplumsal farkındalığın desteğiyle devam edeceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre yıldız11 Temmuz 2017 08:04

    Peki ilk once sen istıfa et chp liyim dıyosun ulen artık qptal karsunızda

  • korku belasi yuruyusu11 Temmuz 2017 07:03

    once sunu belirteyim. kilicdaroglu butun turkiyr icin yurumus, ben ve ailem bunu kabul etmiyoruz. vatan hainlerinin , ulkesini almana sikayet eden alman masalarinin, feto avukatlarinin, terör kankalarinin yaptigi hic bir seyin bizimle alakasi yok. ben türküm, liderimiz de Erdogan, gerisi sivrisineklik yaptikca belasini bulacaktir. bahceli gibi milliyetcilerden de Allah razi olsun.

  • unutma......11 Temmuz 2017 00:55

    Kılıçdaroğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu SSK yönetiminin aldığı ihalesiz sarf malzemeleri alımı uygulamasının, daha sonra Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Sağlık Bakanlığı hastanelerine yaygınlaştığını dile getiren Okuyan, "Burada ciddi bir usulsüzlük ve fahiş fiyatla mal alınması hikayesi var. Usulsüzlük şu; şu anda, dün de bugün de hiçbir malı, bardağı bile ihalesiz alamazsınız. Kağıt bile ihalesiz alınamaz. Hiçbir kamu kurumu ihalesiz mal alamaz, alırsa suçtur. Yönetim kurulu olarak alınan kararda mevcut yasalara aykırılık teşkil ediyordu" dedi.

  • unutma......11 Temmuz 2017 00:53

    Kılıçdaroğlu döneminde düzenlenen protokolle firma ile SSK yetkililerinin bir araya geldiğini söyleyen Okuyan, usulsüzlüğü şu sözlerle ortaya koydu: "Firma, malın değeri '100 dolardır' diyor. SSK da 'ben aldım' diyor. Neye göre 100 dolar. Neşter operasyonu sonucunda DGM Savcısı Ömer Süha Aldan şu anda CHP Muğla 3. sıra adayı oldu. Onun iddianamede tespit ettiği bir hadise var. Kalp damarlarında kullanılan 1 stenti 2.450 dolardan satın alıyordu SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı. DGM savcısının Neşter Operasyonu'nda o dönemde yaptığı piyasa incelemesinde 1 stentin 26 dolar olduğu ortaya çıktı. 2 bin 400 kat. 2-3 misli değil."

  • unutma......11 Temmuz 2017 00:53

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK'daki usulsüzlükleri iddianameye taşıyan eski DGM savcısı Ömer Süha Aldan'ı Muğla'dan milletvekili adayı göstermesi, dikkatleri yeniden Neşter Operasyonu'na çevirdi. CHP Muğla Milletvekili adayı olan eski savcı Ömer Süha Aldan'ın SSK'daki usulsüzlükleri incelerken her şeyi gördüğü, Kılıçdaroğlu'nu 'teğet geçtiği' iddia edildi. Aldan'ın da bunun karşılığında yıllar sonra Kılıçdaroğlu tarafından CHP'den milletvekili adayı yapıldığı öne sürüldü.

  • MİLLET......11 Temmuz 2017 00:53

    SSK'nın 5 milyar dolar zarara uğratıldığı gerekçesiyle Neşter Operasyonu'nu başlatan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, o dönemde Kemal Kılıçdaroğlu'nun o soruşturmadan Rahşan affı ile kurtulduğunu söyledi.

  • unutma......11 Temmuz 2017 00:51

    İddiaları dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan yaptı. 1992 yılında SSK Genel Müdürü olan Kılıçdaroğlu'nun, 1999 seçimleri öncesinde milletvekilliği için istifa ettiği bilgisini veren Okuyan, o tarihte DSP'ye milletvekili adaylığı için müracaat ettiğini dile getirdi. DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in, Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylığı talebini uygun görmediğini kaydeden Okuyan, aday olamayan Kılıçdaroğlu'nun da emekliye ayrıldığını hatırlattı.