BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB bankalardan virüs tehdidine karşı eylem planı istedi----

TBB bankalardan virüs tehdidine karşı eylem planı istedi

TBB bankalardan virüs tehdidine karşı eylem planı istedi
07 Mart 2020 - 16:01 www.finansgundem.com

Türkiye'de ise henüz bir vakaya rastlanmış olmasa da Türkiye Bankalar Birliği'nin üye bankalardan Korona virüsün Türkiye'ye de sıçrama senaryosuna karşın acil durum eylem planlarını istedi

Korona virüs dünyayı tehdit etmeye devam ederken, devletlerin yanı sıra dünya devi şirketler de, faaliyetlerinde aksama yaşamama adına virüse karşı önlemler almaya devam ediyor. Türkiye'de ise henüz bir vakaya rastlanmış olmasa da proaktif davranmak isteyen bankacılık sektörünün şimdiden önlemler almaya başladığı öğrenildi. Bloomberg HT'nin üst düzey banka yöneticilerinden edindiği bilgilere göre, sektörün çatı kuruluşu Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üye bankalardan korona virüsün Türkiye'ye de sıçrama senaryosuna karşın acil durum eylem planlarını istedi.

'BANKALAR SON DAKİKAYA KALMAK İSTEMEDİ'

Bankacılığın stratejik sektörlerden biri olduğunu belirten üst düzey banka yöneticileri, Türkiye'de her hangi bir vaka görülmese de TBB yönetimi olarak son dakikaya kalmak istemediklerini ve ne olur ne olmaz diye şimdiden bir planlama kararı alındığını belirttiler. Bütün dünyada bu acil eylem planının yapıldığını kaydeden bankacılar, sektörün olası risklere karşı önceden hazırlanmasını olumlu karşıladıklarını söylediler.

BANKALAR HANGİ ÖNLEMLERİ ALACAK?

Bankacıların verdiği bilgiye göre, TBB'nin bankalardan olası virüs salgınına karşı alınmasını istediği önlemlerin başında, her bankada bulunan 'afet merkezi'nin çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi geliyor. Yine istenen bir diğer önemli önlem ise olası bir virüs salgını halinde çalışanların evden çalışmaları gerekirse bankaların buna hazırlıklı olup olmadığı. Bankacılar özellikle bankaların teknoloji altyapılarının buna hazırlık olup olmadığının gözden geçirilmesinin istendiğini ifade etiler. Alınacak bir diğer önemli önlemin ise özellikle kritik görevlerdeki personellerin virüs nedeniyle hastalanması halinde söz konusu bu personellerin yerine kimlerin hangi görev alacağı gibi senaryoların çalışılması olduğu belirtildi. Bu stratejik önemde önlemlerin yanı sıra bankaların rutin hijyen önlemlerini de hayata geçireceği öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)