BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayvan sadece Türkiye'den yardım istedi----

Tayvan sadece Türkiye'den yardım istedi

Tayvan sadece Türkiye'den yardım istedi
08 Nisan 2024 - 09:19 www.finansgundem.com

Tayvan'ı vuran 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'den gönderilen yardım ekibi, arama kurtarma çalışmalarına kritik destek sağlıyor.

Tayvan’ın Hualien kentinde meydana gelen 7.4’lük depremin ardından Türkiye’den giden yardım ekibi, özel yapım insansız hava araçlarıyla arama ve kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor.

Depremle sarsılan Tayvan, kurtarma çalışmalarına doğrudan destek için sadece Türkiye'den yardım istedi. Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, 7 kişiden oluşan Türk ekibi, yanlarında havadan termal görüntüleme yapabilen dron ekipmanlarıyla önceki gün adaya ulaştı.

İçişleri Bakanı Lin Yu-chang, Türk ekibin uzmanlığından yararlanarak arama ve kurtarma çalışmalarının etkin şekilde sürdürülebilmesi için kritik önemdeki havadan çekilen görüntüleri elde etmeyi umduklarını belirtti.

Türk ekipler ısı verileri ile yaşam belirtisi arıyor

Ekip, dün depremin vurduğu Hualien'in kuzeyindeki Taroko Vadisi'ne hareket ederek kurtarma çalışmalarına katıldı. Ulusal İtfaiye Ajansı Arama ve Kurtarma Direktörü Chen Yi-feng de ekibin, Taroko Ulusal Parkı'nın ziyaretçi merkezinde dronlarını uçurduğunu ve Shakadang Yürüyüş Yolu'ndaki arama kurtarma çalışmalarına odaklandığını aktardı. Tayvanlı ekipler, bu bölgede kayıp olduğu bildirilen Avustralya vatandaşı bir çifti arıyor. Türk ekip de ısı verilerini, dolayısıyla hayat belirtilerini tespit.

"Uluslararası destek için ekibe içtenlikle teşekkür ediyorum"

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Facebook'ta paylaştığı mesajda, depremin ardından çok sayıda ülkenin ve uluslararası kuruluşun taziye ve destek mesajlarını ilettiğini ifade ederek, kurtarma çalışmalarına destek veren Türk ekibe özel olarak teşekkür etti.

Türkiye'nin 1999'da Tayvan'da meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından adaya yardım için ulaşan ilk ülke olduğunu, Tayvan'ın da geçen yıl Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yolladığını hatırlatan Tsai, şunları kaydetti: "Uluslararası destek için ekibe içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu 'iyilik halkasının' yayılacağına ve Tayvan'ın afet sonrası çabalarına güç katacağına inanıyorum."

Almanya'nın ihracatı geriledi

 

Küresel piyasalarda yeni haftada karışık seyir

 

Almanya'nın sanayi üretimi beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)