BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Almanya'nın sanayi üretimi beklentileri aştı----

Almanya'nın sanayi üretimi beklentileri aştı

 Almanya'nın sanayi üretimi beklentileri aştı
08 Nisan 2024 - 09:12 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da sanayi üretimi şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

Almanya'da Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,1 yukarı geldi. Piyasalarda beklenti artışın yüzde 0,3 ile sınırlı kalacağı yönündeydi.

Daha az dalgalı olan üç aylık karşılaştırmalı veriler, üretimin Aralık 2023 ile Şubat 2024 arasındaki dönemde önceki üç aya göre yüzde 0,5 daha düşük olduğunu gösterdi.

Bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde yzüde 4,9 düşüş görüldü.

İmalat sanayi üretiminin yüzde 1,9 arttığı ayda, inşaat üretiminde artış yüzde 7,9 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti. Buna karşılık, enerji üretim sektöründeki üretimdeki yüzde 6,5 düşüş genel performans üzerinde olumsuz bir etki yarattı.

Şubat ayında enerji ve inşaat hariç sanayi sektöründe üretim, mevsim ve takvim ayarlamalarının ardından ocak ayına göre yüzde 1,9 arttı.

Almanya fabrika siparişleri şubatta yükseldi

 

Almanya'da yıllık enflasyon martta yüzde 2,2'ye geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)