BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayland MB faiz indirdi----

Tayland MB faiz indirdi

Tayland MB faiz indirdi
11 Mart 2015 - 10:11 www.finansgundem.com

Tayland Merkez Bankası, ekonomiyi desteklemek amacıyla gösterge faiz oranında indirime gitti

Tayland Merkez Bankası, ekonomiyi desteklemek amacıyla beklenmedik şekilde gösterge faiz oranında indirim kararı aldı ve faiz oranını bir yıldan bu yana ilk kez düşürdü. Tayland bu kararı ile parasal genişlemedeki küresel dalgaya katılmış oldu. Tayland ekonomisi 3 yılın en yavaş büyümesini kaydetmişti.

Ülke merkez bankası bir günlük tahvil repo oranını yüzde 1.75’e düşürdü. Merkez bankasının Çarşamba günü Bangkok’ta yaptığı açıklamaya göre Söz konusu karar para politikası komite üyelerinin dörde üç oyuyla alındı. Bloomberg News anketine katılan 6 ekonomist kararı doğru şekilde tahmin ederken, 16 ekonomist faizin sabit tutulacağını öngördü.

Dünya genelinde 20’den fazla merkez bankası, enflasyonun düşen petrol fiyatları ile gerilemesi dolayısıyla bu yıl parasal teşvikleri artırdı. Tayland’ın ihracatı 2014’te üst üste ikinci yıllık düşüşü kaydetti. Tayland para otoritesi yaptığı açıklamada, Çin büyümesindeki yavaşlamanın yurt dışı satışlara büyük risk oluşturduğunu belirtti.

Singapur’daki DBS Group Holdings Ltd. analistlerinden Gundy Cahyadi, “Beklentilerin altında kalan yurt içi hasıla büyümesi ve gerileyen enflasyon Tayland MB’ye az bir seçenek bırakıyor. Yurt içi talebin bu konjonktürde fazla bir reaksiyon vermesi ihtimali ile Faiz indiriminin ekonomiyi desteklemede büyük bir etkisi olmayabilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)