BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayland ekonomisi büyüyor----

Tayland ekonomisi büyüyor

Tayland ekonomisi büyüyor
18 Şubat 2013 - 06:43 www.finansgundem.com

Tayland'ın ekonomik büyümesi hızlandı ve ülkenin merkez bankası üzerindeki faiz indirimi baskısını azalttı

Tayland ekonomisi ihracat ve yerel talepteki artış sayesinde 2012'nin son çeyreğinde daha hızlı büyüyerek, merkez bankası üzerindeki faiz indirimi baskısının azaldığına işaret etti.
Bangkok'taki Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Yönetimi'nin verilerine göre Tayland ekonomisi Aralık'ta sonlanan son çeyrekte yıllık bazda yüzde 18.9 büyüdü ve yüzde 15.3 büyüme beklentisinin üzerinde genişledi. Tayland ekonomisi 2011'deki yüzde 0.1'lik büyümenin ardından 2012'yi yüzde 6.4 büyümeyle tamamladı.
Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra geçtiğimiz yıl yerel talebi desteklemek ve ihracattaki düşüşü telafi etmek için asgari ücretleri artırarak, otomobil alıcıları ve pirinç çiftçilerinin teşvikleri artırdı. Tayland Merkez Bankası geçtiğimiz ay, Maliye Bakanı Kittirat Na-Ranong'un bahttaki kazançları azaltmak için genişleme çağrılarını yinelemesine rağmen faiz indirimi baskısı altında olmadığını söyledi.
Tüketim ve yatırımdaki büyümenin bu yıl da devam etmesini beklediklerini belirten TMB Bank Pcl'nin ekonomistlerinden Benjarong Suwankiri, ülkenin güçlü ekonomik temelleri göz önünde bulundurulduğunda, merkez bankasının daha fazla teşviğe ihtiyacının olmadığını söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)