BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatavla'dan Kurtuluş'a çıktı!----

Tatavla'dan Kurtuluş'a çıktı!

Tatavla'dan Kurtuluş'a çıktı!
02 Temmuz 2017 - 16:57 www.finansgundem.com

Hüseyin Irmak'ın ilk baskısı 2003'te yapılan “İstanbul’da Bir Kadim Semt, Yaşadığım Kurtuluş” kitabının ikinci baskısı Ocak 2010’da, üçüncü baskısı ise “Tatavla’dan Kurtuluş’a” ismiyle yapıldı.

Kurtuluş’un Tatavla olduğu dönemlere yetişememiş olsa da ondan kalan mirasın içinde, semtin 1970’li yıllarını bir çocuğun gözüyle aktaran kitap, semte dair renkleri ve kaybolanları aktarmasıyla öne çıkıyor. Semtin eski adı olan Tatavla’nın son yıllarda daha da görünür hale gelmesi nedeniyle yeni baskıda isim değişikliğine giden kitap, içinde geniş bir Tatavla tarihçesi de barındırıyor. Kaybettiği çocukluk arkadaşlarının arkasından “Nerdesin Niko, Nerdesin Nahabet, Varujan, Nerdesin Yasef?” diye seslenen kitap, aslında bir çağrıyı içeren bu nidasıyla, dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış Kurtuluşlulara ulaşmayı da başarıyor.

Bu nedenle üçüncü baskının önsözüne “Yaşayan kitap” başlığı atan yazarın, ortak anılara sahip insanları bir araya getirebildiği, bu bölümde anlatılan buluşmalardan anlaşılıyor. Kitap sayesinde, çocukluk arkadaşlarının bazıları ile Atina’da 42 yıl sonra buluşan yazar, kitapla birlikte yaşadıklarını önsöz bölümünde anlatıyor.

Semt tarihine, yaşam mekânlarına, arkadaşlarına, komşularına, esnafına, seyyar satıcısına, iğnecisinden çöpçüsüne, sütçüsünden, manavına kadar Kurtuluş’un ortak hafızasında yer edinmiş çok sayıda simanın fotoğraflarına da yer veren kitap, toplam 66 adet görseli barındırıyor.

Kitabın yeni baskısı nedeniyle 3- 11 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılan 9. Kadıköy Kitap Fuarı’nda, Aras Yayıncılık standında bir de imza günü düzenlendi. Gerek semt sakinlerinden gerek kitapta yer alan isimlerden çok sayıda arkadaşının ilgi gösterdiği imza günü, yine duygusal anlara ve yeni buluşmalara sahne oldu.

Bir diğer imza buluşmasının ise bu defa Kurtuluş-Pangaltı bölgesinde yapılmasının düşünüldüğü, yeni buluşmanın semte dair bir sergiyi de içereceği öğrenildi.

Hüseyin Irmak: Marmara İletişim mezunudur. Güneş ve Tercüman gazetelerinde yetişti. TGC Sosyal İşler Komisyon Başkanlığı’nın yanı sıra Marmara İletişim Mezunları Derneği’nin başkalığını yürütmekte. Yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitapları bulunan Irmak, halen Kâğıthane Belediyesi Basın ve Tarih Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.

Hüseyin Irmak’ın bazı Kitapları:

Dinler Arası Sevda Türküleri

Kağıthane Tarih Envanteri

Kağıthane’de Geçmiş İle Bugün

Osmanlı Belgelerinde Kağıthane

Sözlü Tarih Görüşmelerinde Kağıthane

Kağıthane Şarkıları

Kağıthane Cirit Oyunları (6 Fasikül)

Kağıthane Hıdırellez Roman Şenliği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)