BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatar, ABD'deki Ermeni provokasyonunu kınadı----

Tatar, ABD'deki Ermeni provokasyonunu kınadı

Tatar, ABD'deki Ermeni provokasyonunu kınadı
30 Eylül 2023 - 21:06 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı açıklamada “Los Angeles'ta düzenlenen ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan heyetlerine yönelik yapılan sözlü ve fiziki saldırıları şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ABD'nin Los Angeles şehrinde Türk ve Azerbaycan heyetlerine yönelik Ermeni grubun saldırı girişimini kınadı.

KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Tatar, “Los Angeles'ta düzenlenen Türkiye'nin Kamu Diplomasisi Konferansı'na katılan ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan heyetlerine yönelik Ermeni radikal gruplar tarafından yapılan sözlü ve fiziki saldırıları şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov ve diğer katılımcılara geçmiş olsun dileklerini ileten Tatar, "bölgeye dair başlatılan barış sürecini de etkilemeye yönelik radikal grupların" eylemlerinin kaygı verici olduğunu belirtti.

Tatar, KKTC olarak daima Türkiye'nin yanında olacaklarının altını çizerek, Azerbaycan'ın "haklı davasına" destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Los Angeles'ta Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile USC Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans Programı ortak sponsorluğunda düzenlenen konferans sırasında Ermeni bir grup sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Azerbaycan'dan ABD'deki Ermeni provokasyonuna kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'deki Ermeni provokasyonuna tepki

AK Parti'den ABD'deki Ermeni provokasyonuna kınama

ABD'de Ermeni provokasyonu! Türk konuşmacılara saldırdılar