BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaşradaki gümrük personelinin kıyafeti değişiyor----

Taşradaki gümrük personelinin kıyafeti değişiyor

Taşradaki gümrük personelinin kıyafeti değişiyor
12 Mayıs 2023 - 14:17 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarında, gümrük işlemlerinde görev yapan ve resmi kıyafet giyme zorunluluğu bulunan personelin kıyafet rengi değişti. Buna göre, yeni renkler lacivert ve haki olarak kararlaştırıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Yönetmelikle, Bakanlığın taşra teşkilatında, gümrük işlemlerinde görev yapan ve resmi kıyafet giyme zorunluluğu bulunan personelin kıyafetine ilişkin düzenleme yapıldı.

RENKLER DEĞİŞTİ

Buna göre, söz konusu personelin "gümrük yeşili" olan kıyafet renginin, "lacivert ve haki" olması benimsendi.

Teşkilatta görevli gümrük müdürü, gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürü, gümrük müdür yardımcısı unvanlı personelin turkuaz renkli kravatı da lacivert olacak.

Şef, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, icra memuru, ambar memuru, satış memuru, veznedar ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar kapsamında çalıştırılan ve söz konusu personelin emsali olan büro personeli, idari destek görevlisi, idari büro görevlisi unvanlı personelin, gümrük yeşili olan pantolon, tişört, gömlek ve mevsimlik montu da "lacivert ve haki" olarak imal edilecek.

Yurt dışı ve gümrüklerde 1 milyon 750 bin oy kullanıldı

 

Hububat ithalatında gümrük vergisi artırıldı

 

Yassı çelik ürünlerinde gümrük vergisine erteleme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)