BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTasarruf eğitimini Anadolu’ya yayacak----

Tasarruf eğitimini Anadolu’ya yayacak

Tasarruf eğitimini Anadolu’ya yayacak
12 Ekim 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, banka olarak global kapsamda tasarrufa önem verdiklerini belirtti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın himayesinde Koç Üniversitesi’yle birlikte İstanbul’da uygulanan Turuncu Damla toplantısında konuşan Abay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik olarak 25 okulda tasarruf eğitimi verildiğini söyledi.
İlk aşamada, İstanbul’da 25 devlet okulunun 3. sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 2.500 öğrenciye 8 hafta boyunca eğitim verildi. Programın ilk bacağında, 70 sınıf öğretmenine birebir eğitimler verildi. Sonrasında, öğretmenler öğrencilere hikâyeler, tartışma yöntem ve teknikleri ile tasarrufu anlattı. Eğitim metodolojisi, çocuklara yaratıcı ve eleştirel düşünme, yorum yapma, basit hesaplama ve bütçeleme gibi beceriler kazandırmayı amaçlarken liderlik, inisiyatif alma, empati kurma alanlarındaki gelişime yönelik teknikleri de içinde barındırıyor.
OECD’de anlatılacak
Abay, elde edilen bulguların Koç Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Şule Alan ve Doç. Dr. Seda Ertaç tarafından ulusal ve uluslararası platformlarda sunulacağını söyledi. Turuncu Damla verileri, 30-31 Ekim tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilecek ve uluslararası birçok otoritenin katılacağı OECD Konferansı’nda temsil edilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)