BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Riski atlattık----

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Riski atlattık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Riski atlattık
17 Temmuz 2023 - 00:16 www.finansgundem.com

Bakanlar, yangın ve etkilerini yakından takip edebilmek için Hatay'ın Belen ilçesine gitti. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, an itibari ile herhangi bir riskin olmadığını ifade etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etmek için Hatay Belen’e gitti. Açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Şuan da bir risk olmadığını söyleyebilirim" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangının devam ettiği Hatay'ın Belen ilçesine gitti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yerlikaya ve Yumaklı, ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesini yerinden takip edecek.

''ŞU ANDA RİSK YOK''

Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Hatay'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bütün kurumlar kuruluşlar omuz omuza vererek kamu kurumlarımızdan destek alarak şuan da bir risk olmadığını söyleyebilirim. Bu yangının kontrol altına alındığı anlamına gelmez. Gece hava şartları yangında etkili olacak. Şuan itibariyle 120 hektara inmiş durumda yangın. An itibariyle büyük bir risk olduğunu söylememekle beraber, arkadaşlarımızın kontrol altına alma çabaları devam etmekte.

Çanakkale’de tarım arazilerinin olduğu 500 hektarlık bir alanda yangın sürüyor. Şuan da arkadaşlarımız gece görüşlü hava araçlarıyla ve kara araçlarıyla yangına müdahale ediyor. Sabah 6.55’ten bu ana kadar 19 yangın çıktı. Bunların 16’sına müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Şuanda 3 yangına konsantre olmuş müdahale ediyoruz.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir can kaybı olmadığını belirterek, "Hem Hatay, hem Çanakkale, hem de Mersin’deki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Şuana kadar bir can kaybımız yok bu bizim tesellimiz. 13.57’den itibaren bizzat bakanımız merkezden takip etti" dedi.

Bakan Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti:

"Bir orman yangını olduğu zaman ciğerimiz yanıyor. Bir seferberlik ortamında tüm kurum ve kuruluşlar hemen olay yerine geliyorlar. Yangın tecrübesi ve onunla ilgili çalışmanın zorluğunu da biliyoruz.

Yangının büyümemesi için çok uğraş sarf edildi. İnşallah enerjisi düşen bu yangının tez zamanda söndürülmesini umut ediyoruz. Vatandaşlarımız riskli olan hanelerden başlamak üzere tahliye edildi. Yanan 7 evimiz var, 4 araçta da hasar var. Yangının sebebiyle alakalı nereden kaynaklandığı ile ilgili jandarmamız titiz çalıştı. Bir evde iki kişi sazlık alanın temizlenmesi için ateş yakıp bunu kontrol edemiyorlar. Adli soruşturma başlatıldı. Bu vatandaşlar yakalandı."

YANGININ ETKİLERİ 1000 DÖNÜM ARAZİDE DEVAM EDİYOR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soğukoluk Mahallesi'nde çıkan yangına ekiplerin anında müdahaleye başladığını söyledi.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Masatlı, şöyle konuştu:

"Takribi 90 hektarlık bir alanda yangının etkileri devam ediyor. Bugün özellikle nemin az olması ve diğer taraftan rüzgarın olmasıyla beraber yer yer yangının etkisi artıyor. Bölgemizde gerek havadan, gerekse karadan müdahaleler devam ediyor. İnşallah daha fazla olumsuz bir durumla karşılaşmayız. Bölgemizde bulunan 3 mahallede vatandaşlarımızı tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın yer yer ikametgahlara sıçradı. Oralarda mal zararı dışında başka bir sorun yok, ekiplerimiz müdahale etti. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına alacağız."

Hatay'da orman yangını: Bakanlar bölgeye gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)