BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTarık Akan'a efsane veda!----

Tarık Akan'a efsane veda!

Tarık Akan'a efsane veda!
18 Eylül 2016 - 13:30 www.finansgundem.com

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Tarık Akan bugün son yolculuğuna uğurlandı

Tarık Akan Zuhuratbaba Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Akan'a son görevlerini yapmak için Bakırköy'e gelen on binlerce kişi ise bölgeden ayrılmadı. Vatandaşlar Özgürlük Meydanı'nda Tarık Akan anısına düzenlenen programa katılmak üzere bekledi.

TARIK AKAN'I ANMA TÖRENİ DAKİKA DAKİKA CANLI ANLATIM

18.10

Tarık Akan'ı, doğup büyüdüğü ilçe olan Bakırköy'de on binlerce kişi karşıladı. Akan'ın naaşını taşıyan cenaze aracı kalabalığın duaları ve tezahüratları eşliğinde Zuhurtbaba Mezarlığı'na doğru ilerledi.

17.00

Tarık Akan’ın naaşı alkışlar eşliğinde camiden çıkartıldı. Teşvikiye Caddesinde omuzlar üzerinde ilerleyen naaşa alkış ve karanfiller eşlik etti. Tarık Akan’ın cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na götürüldü.

16.50

Binlerce kişinin katılımıyla Tarık Akan'ın cenaze namazı kılındı. Tarık Akan’ın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında imam cemaatten helallik istedi. Cemaat hep bir ağızdan alkışlar eşliğinde ‘helal olsun’ diye bağırdı. Cenaze namazının ardından omuzlara çıkartılan tabutu ilk önce oğulları sırtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verenler arasındaydı.

Tarık Akan, Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedilecek.Usta oyuncunun cenazesi Teşvikiye Camii'ne geldi. Binlerce kişi Akan'ın naaşını alkışlarla karşıladı.

Akciğer kanseri nedeniyle 2 yıldır tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Tarık Akan için Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.Törene usta oyuncunun ailesi yakınları ve dostları katıldı.

KIZINDAN DUYGUSAL KONUŞMA! CANIM BABAM...

Tarık Akan'ın kızı Özlem Üregül duygusal bir konuşma yaptı ve babasına gözyaşları içinde veda etti. Üregül: ''Hayattaki duruşuyla bize yol gösteren babam bu bayrağı bize devretti. Türkiye Tarık Akan'ın kaybetmedi onu kazandı. Canım babam...Bu bayrak çoğalarak devam edecek. Benim güzel babam sevgiyle sonsuzluğa… Seni çok seviyoruz'' dedi..

ARKADAŞI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Tarık Akan’ın 52 senelik arkadaşı ‘Kozalak Zeki’ lakaplı Zeki İrfanoğlu, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, "Ölmeden bir süre önce bir yerde otururken, 'Bu kadar maddi gücümüz var, Amerika'ya neden gitmiyoruz dedim. 'Atatürk gitti mi, ben niye gideyim?' dedi. Tarık benim 52 yıllık arkadaşımdı. Siz Tarık Akanı kaybettiniz, ben canımın yarısını kaybettim' açıklamasını yaptı.

ZÜLFÜ LİVANELİ YİĞİDİM ASLANIM'LA UĞURLADI

Zülfü Livaneli ve sanatçı dostları Tarık Akan için ''Yiğidim Aslanım burda yatıyor'' isimli şarkıyı seslendirdi.

FAZIL SAY AKAN'IN SEVDİĞİ PARÇALARI ÇALDI

Fazıl Say'da Tarık Akan için piyanosunun başına geçti., Taş Mektep ve Nazım Hikmet Korosu da şarkılarını Tarık Akan için seslendirdi.

SALONDA HABABAM SESLERİ

Salonda Tarık Akan'ın gençliğinden vefatına kadar süren hayat hikayesini anlatan slat gösteri yayınlandı. Salonda yeniden alkış sesleri ve Hababam sesleri yükseldi..

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİNDE İZDİHAM

Tarık Akan'ı son yolculuğuna uğurlamak için sevenleri Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'na akın etti. Binlerce kişinin katıldığı törende Akan'ın dostları anılarını paylaştı. 

AİLESİNDEN FLAŞ KARAR

Tarık Akan'ın aile yakınları, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılan anma törenine Tarık Akan'ın naaşının getirilmeyeceğini ve Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedileceğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU VE SEZER KATILDI

Tarık Akan'ı anma törenine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de katıldı. Sezer'in sürpriz ziyareti salondakilerin alışlarıyla karşılandı. Sezer'in salona girişiyle, salonun içi ve dışı aynı anda "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılanlar arasında. Usta oyuncuya son görevini yerine getirmek için törene katılan Kılıçdaroğlu, Akan'ın aile yakınlarına baş sağlığı diledi.

CENAZESİ ZUHURATBABA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Tarık Akan'ın naaşı Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güle güle19 Eylül 2016 08:16

    Uğurlama şanına yaraşır oldu Damat Ferit'in.

  • hayat18 Eylül 2016 19:36

    Bir Kemal Sunal gibi Türkiye sevgisi kazanamadan gittin...

  • eyyp197818 Eylül 2016 19:28

    BAKIRKÖYÜN YAKIŞIKLI JÖNU GÜLE GÜLE..ALLAH RAHMET EYLESİN..

  • Niğdeli18 Eylül 2016 18:54

    Sanatla politikayı karıştıran biriydi. Şimdi Allah'a sanatı da politikayı da anlatır.

  • Ali Ergül 18 Eylül 2016 18:46

    Yazık boş bir hayat.. C.Allah ve Peygamber tanıma Kuran'ı inkar et sonra gideceğin yer yalnızca Allahu alem bilir. Ama boş bir hayat bilin. Fatiha suresini dahi bilmezler.

  • Allaha havale18 Eylül 2016 13:50

    Erdogan dusmanligi ile cok kisinin sevgisini kaybetti. Erdogan'i sevme, bende kilicdaroglu'nu sevmiyorum ama kilicdaroglu'na sizin gibi hakaret etmiyorum(hakettigi halde) ama erdogan'in her yaptigina muhalefet olarak ve saldirarak sadece batiya hizmet ediyorsunuz. Simdi hesabini allah'a ver. Vatan dusmanliginin mutlaka bir gunahi vardir(kuranda nankor olarak gecersiniz)