BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarihi miting için toplandılar----

Tarihi miting için toplandılar

Tarihi miting için toplandılar
09 Haziran 2013 - 16:56 www.finansgundem.com

Miting başladı... Taksim Meydanı hınca hınç dolu, pankartlar açılıyor, sloganlar atılıyor…

Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek isteyen yelkenciler, Dolmabahçe sahilinde biraraya gelerek, ritim tutup çeşitli sloganlar attı. Sosyal medyada örgütlenen yelkenciler, Kalamış Marina'da biraraya geldi. Buradan "Diren Gezi Parkı", "Çapulcuyuz, ayyaşız", "Yelkenler fora Gezi, yanındayız", "Atatürk'ün askerleriyiz" yazılı pankartları ve Türk bayraklarıyla denize açılan grup, Boğaz'da bir kaç tur atarak Dolmabahçe sahiline geldi. Sahilde çeşitli ensturamanların yanı sıra tencere ve tava ile ritim tutan grup, çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra Kalamış Marina'ya dönmek için Dolmabahçe'den ayrıldı. Öte yandan Taksim'e gitmek isteyen eylemcilerin Beşiktaş ve Kabataş'ta toplanarak Gümüşşuyu'dan Meydan'a çıktıkları görüldü.
CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup ise saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Ellerinde 'Mücadelen kavgamızda yaşayacak yoldaş" şeklinde pankart taşıyan grup, 'Ataya selam, direnişe devam' ve 'Abdullah Cömert ölümsüzdür' şeklinde sloganlar eşliğinde Taksim Gezi Parkı'na yürüdü. Taksim Meydanı mahşer yerine döndü. Gezi Parkı eyleminin 13. gününde, Taksim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen büyük miting Bandista müzik grubunun konseriyle başladı.
GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na dün akşam saatlerinden itibaren akın eden binlerce kişi, gece saatlerinde de şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi. Olaysız geçen gecenin sabahında yeni bir güne uyanan eylemciler güne temizlik ve kahvaltı yaparak başladı. Bazı vatandaşlar ise günün aydınlanmasıyla birlikte boş buldukları alanlarda futbol maçı yaparak keyifli dakikalar geçirdi.
Eylemciler, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda bekleyişlerini gece boyunca sürdürdü. Bazı eylemciler gruplar halinde eğlendi. Gezi Parkı'nda bir berber, eylemcileri ücretsiz traş ederken, traş olanlar arasında turistler de yer aldı.
Yeni evlenen bir çift, üzerlerindeki gelinlik ve damatlıkla, eylemcilere destek amacıyla Taksim Meydanı'na geldi. Meydanda ve Gezi Parkı'nda bir süre oynayarak eğlenen çift, daha sonra buradan ayrıldı.
Eylemciler, açık hava sinemasında Kemal Sunal'ın baş rolünü oynadığı "Zübük" filmini izledi. Taksim'de zaman zaman eylemciler arasında tartışmalar da yaşandı. Sabah saatlerinde bazı eylemciler çevre temizliği yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)