BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarihi anlaşma petrol fiyatlarındaki düşüşü engellemiyor ----

Tarihi anlaşma petrol fiyatlarındaki düşüşü engellemiyor

Tarihi anlaşma petrol fiyatlarındaki düşüşü engellemiyor
10 Nisan 2020 - 10:33 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, tarihi OPEC anlaşmasına rağmen sert düşmeye devam ediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden bazıları, korona virüs pandemisinden dolayı fiyatlarda görülen sert düşüşü durdurmak için üretimi günlük 10 milyon varil düşürmeyi öngören anlaşmayı nihayet şekillendirdi.

Ancak buna karşın piyasadaki çöküş durmadı. OPEC + koalisyonunun 8 saatten uzun süre video konferans görüşmesi, Rusya ve Suudi Arabistan'ın fiyat savaşını durdurması ile sonuçlandı, tarihi bir arz kısıntısı anlaşması getirdi ve üretimi kısma yolunda daha geniş bir işbirliği için zemin oluşturdu. Ancak tüm bunlara karşın. New York'ta vadeliler günü yüzde 9 aşağıda kapadı ve Londra petrolü kapanışta yüzde 4 aşağıdaydı.

Batı Teksas petrolü dün 2.33 dolar düşüşle varil başına 22.76 dolardan kapanırken, Brent petrolü yüzde 4.14 düşerek varil başına 31.48 dolardan günü sonlandırdı.

Petroldeki bu durdurulamayan düşüş, korona virüs dolayısıyla tüm dünyada ekonomilerin ve modern yaşamın neredeyse durma noktasına gelmesi ile birlikte talepteki çöküşün ne denli büyük olduğunun altını çiziyor.

Dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlası karantina altında ve bu nedenle araç kullanamıyor, uçak seyahati yapamıyor ve diğer akaryakıt tüketen faaliyetlere giremiyor. Tüketim hiç kimsenin tahmin edemediği kadar düştü ve buna bağlı olarak petrol talebinin günlük 35 milyon varil gerilediği hesaplanıyor. Bu denli büyük kayba karşın, anlaşmaya varılan üretim kısıntısı toplam üretimin sadece yüzde 10'una karşılık geliyor ve talep kaybının etkisini gidermekte yetersiz kalıyor.

S. Arabistan ve Rusya petrol üretim kısıntısı konusunda anlaştı

Altının normalleşmeye niyeti yok

Dolar hangi seviyeden açıldı?

 

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)