BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltının normalleşmeye niyeti yok----

Altının normalleşmeye niyeti yok

Altının normalleşmeye niyeti yok
10 Nisan 2020 - 09:48 www.finansgundem.com

Düşük faiz oranları ve virüse karşı teşvik paketleri altın talebini artırmaya devam ediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED), işsizlik oranlarını düşürmek ve ekonomiyi canlandırmak için ilave destek paketleri açıklarken altın son yedi yılın en yüksek seviyesini gördü.

Altın vadeli işlemleri FED’in 2,3 trilyon dolarlık kredi desteği açıklaması sonrası %4,2 arttı. Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed'in rolü, bu kısıtlı ekonomik faaliyet döneminde, olabildiğince rahatlama ve istikrar sağlamaktır ve bugünkü eylemlerimiz nihai iyileşmenin mümkün olduğunca güçlü olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

FED’in açıklamalarına rağmen yatırımcılar ekonominin resesyona gireceği korkusuyla borsalar yerine altına yatırım yapmayı tercih etti. Artan taleple birlikte altın 2012’den sonraki en yüksek seviyesine geldi.

Genişletilmiş para politikası ve düşük borçlanma maliyetleri faiz getirisi olmayan altına karşı talebi arttırırken ABD hazine tahvilleri geçtiğimiz gün düşmeye devam etti.

Standard Chartered bankasının değerli metaller Analisti Suki Cooper, “belirsiz mali ve parasal teşvikler, negatif getirili borçlanma ve düşük faiz oranları altının güvenli bir şekilde yükselmesine yardımcı oluyor.” yorumunu yaptı.

Haziran vadeli altın işlemleri New York Comex’de ons başına %4 yükselerek 1,752 dolarda kapattı. Spot altın ise 1677 dolardan işlem görüyor.

Cumhuriyet altını 2,365 liraya yükseldi

Dolar hangi seviyeden açıldı?

New York borsasına tatil öncesi Fed morali

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)