BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTapu vurgunu haberini alan emniyete koştu----

Tapu vurgunu haberini alan emniyete koştu

Tapu vurgunu haberini alan emniyete koştu
03 Ekim 2017 - 15:56 www.finansgundem.com

İstanbul'da arazi sahiplerinin kimlik bilgilerini kullanarak kendi fotoğraflarıyla hazırladıkları sahte kimlik ve sahte vekaletnamelerle arazileri satarak haksız kazanç sağlayan dolandırıcılık çetesine yönelik soruşturma 3 kente daha sıçradı.

Edirne, Antalya ve Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden mağdurlar peş peşe emniyet birimlerine koştu. Arazilerinin kendilerinden habersiz bir şekilde satıldığını öğrenen mağdurlar, arazilerini üçüncü kişilere satan dolandırıcıların İstanbul'da çökertilen çetenin üyeleri ile bağlantılı olduklarını öne sürdü. SABAH'ın "Uyanık emlakçı çeteyi çökertti" başlıklı haberinin ardından polise koşan mağdurların iddialarıyla ilgili incelemeler derinleştirildi.

İstanbul'da geçtiğimiz ağustos ayında ortaya çıkan büyük tapu vurgununda yeni mağdurlar ortaya çıktı. İstanbul'da arsa ve arazileri bulunan insanların tapu ve kişisel bilgilerini edinen organize bir dolandırıcılık çetesi, tapu sahiplerinin kimlik bilgileriyle hazırladıkları sahte kimlik ve sahte vekaletnamelere 60 bin liraya anlaştıkları kişilerin fotoğraflarını yerleştirdi. Fotoğraflarını kullanarak sahte kimlikler hazırladıkları ve 60 bin lira ödedikleri kiralık dolandırıcıları da satış işlemlerinde kullanan ve sahte evraklar ile farklı illerden sahte vekaletnameler çıkartan dolandırılık çetesi, yüksek fiyatlı arazileri 3'te 1 fiyatına satarak yüklü miktarda vurgun yaptı ve haksız kazanç sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)