BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan son açıklama----

Taner Yıldız'dan son açıklama

Taner Yıldız'dan son açıklama
15 Mayıs 2014 - 08:10 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma'daki son gelişmeleri duyurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maden faciası yaşandığı Soma'da kameralar karşısına geçti ve son gelişmeleri anlattı. Yıldız, 14:30'da yaptığı açıklamada yangının küçülmeye başladığını ve ölü sayısının değişmediğini açıkladı.

İşte Yıldız'ın açıklamaları;

Düzenli olarak kamoyunu sizler vasıtasıyla bilgilendirmeye devam ediyoruz. Malumunuz 282 işçi kardeşimizi cansız bedenleriyle beraber ailelerine teslim ediyoruz. 8 işçi kardeşimiz kaldı teslim edilmeyen. Bugün itibariyle yangın noktası, dün geceden bu yana uğraştığımız 250 metrelik konveyör yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bu kurtarma çalışmalarını aksatıyor. Hamd olsun konveyördeki söndürme çalışmaları büyük bir artıya doğru gidiyor. Asıl yangın noktasına da inşallah ulaşıyoruz. Karbon monoksit seviyesi şu anda düşmeye başladı. Önümüzdeki 3-4 saat içerisinde, kurtarma faaliyetlerine hız vermiş olacağız.

Adli ve idari soruşturma talimatımızla başlamıştı. İdari olarak Çalışma Bakanlığı ve Enerji Bakanlığımızla beraber sürdürülüyor. Bunu çok sık tekrar ediyorum ama, ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Kimsenin ihmaline göz yummayız. Bu soruşturma sonrasında ortaya çıkacak konudur.
 

ÖLÜ SAYISI 282 KİŞİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah 08.15'de yaptığı açıklamada Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini söyledi. Ocakta mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları, gaz birikimi nedeniyle sekteye uğrayarak gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca Bakan Yıldız, Soma'daki madenden son 12 saatte canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının ardından şu anda hastanelerde 27 yatan hasta bulunduğunu, durumu iyi olanların taburcu edilebileceğini belirtti.

Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağılık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Gurup Başkan Vekili Belma Satır ve bazı milletvekillerinin katılımıyla sürdürülen kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Taner Yıldız, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 274 işçi kardeşimize ulaştık. 196 içi kardeşimizin naaşını ailelerine teslim ettik" dedi.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Galerilerde yangının devam ettiğini, bu nedenle havanın yönünü değiştirmek durumunda olduklarını ifade eden Yıldız, "Yangınla birlikte bu işi götürmek durumundayız. Havanın yönünü değiştirmek için 4 saatlik hazırlık süremiz var. Gece yarısı saat 2 itibariyle tekrar çalışmalara başlayacağız. Kurtarma ekibi olarak 2 ayrı bloktan madene gireceğiz. 2-2.5 saat kadar kurtarma ekibi dinlenip tekrar sabaha kadar çalışmaya devam edecekler" diye konuştu.

İKİ ZOR BÖLGE KALDI

İki zor bölgenin kaldığını, çalışmaları yarın tamamlamak istediklerini bildiren Yıldız, zamanın aleyhte işlediğini yineledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız bir soru üzerine işçilerin tamamının madenden çıkartılmasından sonra hemen idari ve davaya konu olacak soruşturmalar ile denetimlerin başlayacağını, teknik rapor sonucunun beklenmesi gerektiğini belirtti. Ocakta hızlı karbonmonoksit deşarjı ile karşı karşıya olunulduğunu, buna trafo patlamasının mı yoksa başka bir şeyin mi yolaçtığının raporlamalardan sonra görülebileceğini ifade eden Yıldız, "İşçi kardeşlerimiz çıkarıldıktan sonra buradaki teknik çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar kapılar mühürlenecektir. Ancak teknik heyetin çalışmasına müsaade edilecektir. Bütün bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" cevabını verdi.

500'Ü AŞKIN ARAMA KURTARMA EKİBİ VAR

Havanın yönünün değiştirilmesi sürecinde kurtarma çalışmalarının yapılıp yapılamayacağı yönündeki soru üzerine Yıldız, sıhhatli yapılmasının işin kendisi kadar önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"500'ü aşkın arama kurtarma ekibi güzel bir koordinasyonla çalışıyor. Onların sağlığını en az yeraltındaki arkadaşlar kadar da düşünmek durumundayız, üstümüze bir risk almamalıyız. Temiz havanın yönünü değiştireceğiz. Haritalar, dehlizler, kanallar bizim böyle yapmamızın doğru olacağını söylüyor. 9 kişilik heyetle değerlendirdik ve bu sonuca vardık."

YARALILAR TEDAVİ EDİLİYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hastanelerde tedavi gören işçi sayısının 61 olduğunu, yaralılarda olağan üstü bir sağlık sorunuyla karşılaşılmadığını dile getirdi. Müezzinoğlu, tedavisi devam eden hastaların bir kısmının yarın taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)