BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTANAP boru ihalesinde sona gelindi----

TANAP boru ihalesinde sona gelindi

TANAP boru ihalesinde sona gelindi
04 Eylül 2014 - 16:47 www.finansgundem.com

Konuya ilişkin açıklama yapan Taner Yıldız, Nihai karar önümüzdeki hafta açıklanacak dedi

Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan dev proje ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı bunun yanı sıra bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanmasını hedefliyor.

TANAP Boru Hattı'nın yapımında yerli firmaların rol almasını istediklerini vurgulayan Yıldız, bin 800 kilometre uzunluğunda ve 1,3 milyar dolarlık bu işin yüzde 75-80'ler civarındaki kısmının yerli çelik boru üreticilerince karşılanmasından yana olduklarını ifade etti. 

Söz konusu ihaleye 19 uluslararası yeterlilik alan firma ile 6 yerli firmanın katıldığını anlatan Yıldız, "Nihai karar önümüzdeki hafta açıklanacak. Hedefimiz ihtiyacın yüzde 75-80'ler civarında yerli boru üreticileri tarafından karşılanmasıdır. Firmaları ve yerli oranını önümüzdeki hafta açıklamış oluruz. Tek bir firma bin 800 kilometrelik boru hattını yapmayacak. En az 3-4 konsorsiyum tarafından yapılması ve 4 yılda bitirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)