BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaksim Meydanı'na cami yapılacak----

Taksim Meydanı'na cami yapılacak

Taksim Meydanı'na cami yapılacak
06 Şubat 2017 - 16:29 www.finansgundem.com

Taksim'e yıllardır yapılması beklenen caminin inşasına başlanıyor

Taksim'e yapılması planlanan cami için hazırlanan proje İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Onaya ilişkin karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Onaylanan proje ünlü mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyor.

Onaylanan projeye göre cami 900 metre taban oturumu üzerinde, yaklaşık 21 metre yükseliğinde olacak. 9.6 metre yüksekliğinde bir kubbesi olacak cami Sular İdaresi bitişindeki 1482 metrekarelik alanda inşa edilecek. Projede caminin altına otopark ve sosyal kültürel faaliyetler için konrefans salonu inşa edilmesi de planlanıyor. Caminin inşasına planlanan alandaki dükkanların tahliye edilmesinin ardından başlanacak. Caminin yapılacağı alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu için çalışmalar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde başlatılacak. Taksim bölgesine cami yapılması daha önce de gündeme gelmiş hazırlanan çeşitli projeler uygulama aşamasına geçemeden mahkemeler tarafından iptal edilmişti. (Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdoganin tek eksigi kutuphane yapmiyor.06 Şubat 2017 23:22

    birde kutuphane yapin yaaaa. londrada her semtte kutuphane var. ornegin hem sislide hem mecidiyekoyde gibi