BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTabuttaki cenaze 'Yeşil'in mi----

Tabuttaki cenaze 'Yeşil'in mi

Tabuttaki cenaze 'Yeşil'in mi
10 Temmuz 2015 - 05:21 www.finansgundem.com

Belçika'da ölen Mahmut Özer'in cenazesi arkadaşı tarafından getirilip Erzincan'da defnedildi. Bu cenaze için ortaya atılan iddia ise oldukça ilginç

Belçika’nın Vervier kentinde Hastanede kanser tedavisi gören Mahmut Özer, 3 Temmuz cuma günü yaşamını yitirdi. Mahmut Özer’in cenazesini vasiyeti üzerine Türkiye’ye getirmek üzere arkadaşı Süleyman Yarol, yurt dışındaki bir şirketle anlaştı. Belçika’dan dün Kayseri’ye uçakla gönderilen cenazeyi teslim alan Süleyman Yarol, ambulansla Erzincan’a getirdi.
 
Kentin İnönü Mahallesi’nde Camii Kebir’de dün öğleyin Mahmut Özer’le birlikte 2 kişinin daha cenaze namazı kılındı. Mahmut Özer’in cenaze namazında hiç bir yakını bulunmazken, arkadaşı Süleyman Yarol öğle namazından çıkan cemaatle saf tuttu.

NE YEŞİLİ, ARKADAŞIM MAHMUT ÖZER
 
Süleyman Yarol gazetecilerin ’Cenaze Yeşil’in mi?’ sorularına "Ne alaka? 58 yaşındaki arkadaşım Mahmut Özer, Belçika’da kanser hastalığından tedavi görürken öldü. Mahmut’un kimsesi yoktu. Vasiyeti üzerine cenazesini getirdim" yanıtını verdi. Ancak cenaze nakil belgesinde Mahmut Özer’in 62 yaşında olduğu dikkati çekti.
 
Cenaze namazının ardında  Mahmut Özer, arkadaşı Süleyman Yarol ve mezarlık görevlileri tarafından Terzibaba Mezarlığı’nda toprağa verildi. Süleyman Yarol’un, cebinden çıkardığı küçük fotoğraf makinesiyle, defini izleyen ve sorular yönelten basın mensuplarının fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra da Süleyman Yarol’ın görevlilere, "Mezarın başına sadece Mahmut Özer yazın. Doğum, ölüm tarihleri yazılmasın" dediği duyuldu.
 
KONSOLOSLUK BELGESİ
 
Mahmut Özer için Brüksel Başkonsolosluğu tarafından verilen cenaze nakil belgesinde, anne- baba isimleri Ayşe- Ahmet  yazıldı. 
 
Erzincan’da 10.12.1953 tarihinde dünyaya geldiği yazılan belgede Mahmut Özer’in cenazesine otopsi yapılmadığı, nakil işlemini Diyanet Fani Cenaze Şirketi’nin yapacağı ve Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne götürüleceği belirtildi.
 
İNTERNET SİTESİNDEKİ İDDİA
 
Bu arada Belçika’da yaşayan Türklere yönelik haberler yapan ’belturkhaber’ adlı internet sitesi, Mahmut Özer adına düzenlenen kimlikle Belçika’nın Vervier şehrinde yaşayan ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın, geçen cuma günü kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. 
 
Hasta yatağında çekilen bir fotoğrafa da yer veren bu internet sitesi, ’Yeşil’ olduğunu ileri sürdüğü Mahmut Özer’in 3 ay hastanede tedavi gördüğünü yazdı.
 
Belçika’da yayın yapan ’gazetetürk.be’ adlı site ise cenaze töreninden fotoğraf ve görüntü paylaştı. Burada ölen kişinin Mahmut Özer olduğu ve kimsesinin bulunmadığı belirtildi. Cenaze namazı hastane önünde yaklaşık 10 kişinin katıldığı bir tören ile kılınan Özer’in cenazesinin memleketi Erzincan’a gönderildiğini belirtti.



YEŞİL (MAHMUT YILDIRIM) KİMDİR?

1973'te Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev aldı ve ilişki aynı yıl MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Kasım 1975'te askerden geldikten sonra Millî Görüş hareketi içinde MİT adına çalıştı. Yıldırım, Elazığ'da 1977'de Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak göreve başladı. İşlemleri 20938 sicil numarası üzerinden yapılıyordu.

Tam dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Operasyonlarda PKK’lı gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için ‘yeşil fular’ takıyordu. Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Herkes Yeşil'den söz etti ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil'in öldürüldüğünü söyledi.

Ancak kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yeşil'in hâlâ hayatta olduğunu ortaya koydu. Susurluk Raporu'nda da Yeşil'e 12 sayfalık özel bir yer ayrıldı.

Ahmet Demir, Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Güneydoğu'da "Sakallı" adıyla bilinen Solhanlı Mahmut Yıldırım'ın geçmişi bir ölçüde deşifre edilebildi. Bir dönem MİT'te, bir dönem JİTEM'de görev aldığı anlaşıldı.

JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden, Güneydoğu'daki pek çok fail-i meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlendi. Hatta Abdullah Öcalan'ın Suriye'de öldürülmesi için görevlendirilen ekipte de yer aldı.

Mahmut Yıldırım'ın izi uzun süredir bulunamadı. Yaşayıp yaşamadığı konusunda da net bir bilgi henüz yok.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)