BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuzan Sabancı'ya büyük onur----

Suzan Sabancı'ya büyük onur

Suzan Sabancı'ya büyük onur
29 Temmuz 2013 - 12:04 www.finansgundem.com

Suzan Sabancı Dinçer, Uluslararası Finans Enstitüsü Yönetim Kurulu'na yeniden seçildi

Suzan Sabancı Dinçer'in yönetim kuruluna yeniden seçildiği Uluslararası Finans Enstitüsü’nün  yönetiminde, önde gelen uluslararası bankaların üst düzey temsilcileri yer alıyor.
ABD merkezli Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'i Yönetim Kurulu Üyeliği'ne yeniden seçti.
Dünyanın önde gelen finans kuruluşları ve bankalarının oluşturduğu uluslararası bir enstitü olan IIF’in birçok ülkeden 450’yi aşkın üyesi bulunuyor. Global finans piyasaları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin Finans sektörleri ile ilgili en güncel bilgileri toplayarak değerlendirmeler yapan enstitü, 1983 yılından beri faaliyet gösteriyor. Merkezi Washington’da bulunan enstitünün Yönetim Kurulu Başkanlığını,  eski ABD Hazine Başkan Yardımcısı Timothy D. Adams yürütüyor.
Uluslararası Finans Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeleri arasında, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer’le birlikte Commerzbank CEO’su Martin Blessing, Australia and New Zeland Banking Group CEO’su Michael Smith, Goldman Sachs Group Inc. Başkanı Gary Cohn ve Citigroup CEO’su Michael Corbat gibi isimler de yer alıyor.
Küresel kriz sonrası, başta ABD olmak üzere dünya ekonomisinde genel olarak bir toparlanma sürecinden geçildiğini vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, "Devam eden bu sürece rağmen önümüzde dalgalanmaların yaşanabileceği, dikkatle takip edilmesi gereken bir dönem var. Böyle dönemlerde, küresel finans piyasalarının derinlemesine analizi, tümülkeler açısından kritik önem taşıyor. Bu çerçevede, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün uzmanlığına ve çalışmalarına her zamankinden daha çok gereksinim bulunuyor." dedi.
Önümüzdeki 10 yılda gelişmekte olan ülkelerin, dünya toplam gelirindeki büyümenin yaklaşık yarısını yaratacağına işaret eden Sabancı Dinçer, “Ülkemizin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler uluslararası ekonomide büyümenin merkezi olmayı sürdürüyor. Türkiye de mali disiplini, sağlam ekonomik temelleri ve güçlü bankacılık sektörü ile bu ülkeler arasında öne çıkıyor. IIF bu kapsamda, Türk bankacılarının  görüş ve değerlendirmelerine ayrı bir önem veriyor. Geldiğimiz bu nokta Türk bankacılığının gücünü ve itibarını da yansıtıyor ve bizi gururlandırıyor.” dedi. 
Uluslararası finans sektörünün en saygın isimlerini bir araya getiren böylesi önemli bir çatı altında, 3 yıl daha aktif görev alacak olmaktan ötürü büyük bir mutluluk ve onur  duyduğunun altını çizen Sabancı Dinçer, “Önümüzdeki dönemde de, bilgi ve  ecrübelerimizi yurtdışındaki meslektaşlarımıza aktarmayı ve yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarımla yürüttüğümüz yakın diyalog ve çalışma sürecimizi devam ettirmeyi umuyorum” dedi.
Suzan Sabancı Dinçer’in Uluslararası Finans Enstitüsü’nün Yönetim Kurulu’nda bir dönem daha görev alacak olmasından onur duyduğunu söyleyen IIF Başkanı Timothy Adams, “Uluslararası finans ve ekonomi alanında önemli bir lider olan Suzan Sabancı Dinçer, Yönetim Kurulumuz’a kurumsal yönetim ve düzenlemeler konularında değerli görüş ve yönlendirmeleri ile önemli katkılar sağlamaktadır. Gelişmekte olan ülkelerin  deneyimlerinden yararlanmak Enstitü’müzün birincil önceliklerindendir. Suzan Sabancı Dinçer’in bu kapsamdaki görüş, öneri ve değerlendirmelerinden Uluslararası Finans Enstitüsü olarak yararlanmaya devam etmeyi ümit ediyoruz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)