BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSuudiler petrol üretiminde 28 ay sonra tekrar zirvede----

Suudiler petrol üretiminde 28 ay sonra tekrar zirvede

Suudiler petrol üretiminde 28 ay sonra tekrar zirvede
14 Eylül 2016 - 07:24 www.finansgundem.com

Uluslararası Enerji Ajansının geçen aya ait raporuna göre, Suudi Arabistan 12,6 milyon varillik petrol üretimiyle ABD'yi geçerek 28 ay sonra yeniden birinciliğe yükseldi

Suudi arabistan, petrol üretiminde ABD'yi geride  bırakarak bu alanda dünyanın en büyüğü oldu.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) aylık Petrol Piyasası Raporu'na  göre, ağustos ayındaSuudi Arabistan'ın toplam ham petrol ve petrol ürünleri  üretimi günlük ortalama 12,6 milyon varile ulaştı. ABD ise günlük 12,2 milyon  varilde kaldı.

Bu süreçte ABD'den daha fazla petrol üreten Suudi Arabistan, Nisan  2014'ten sonra yeniden zirveye çıktı.

Düşük petrol fiyatları, ABD'de yüksek bedellerle üretim yapan petrol  üreticilerini olumsuz etkiledi. Geçen mayıs ayından itibaren ABD'nin toplam  petrol üretimi günlük ortalama 460 bin varil azaldı.

Suudi Arabistan'ın düşük maliyetli petrol sahaları ise ülke üretimine  katkıda bulundu. Yine geçen mayıs ayından bu yana söz konusu sahalar, ülkenin  petrol üretimini günlük ortalama 400 bin varil artırdı.

ABD'nin ham petrol üretimi de düşüşte

ABD'li petrol üreticilerinin yatırım, gelir ve üretim seviyelerinde  gerilemeye neden olan düşük petrol fiyatları, bu ülkenin ham petrol üretimini de  olumsuz etkiliyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerine göre, geçen yılın  nisan ayında ülkede ham petrol üretimi 1971'den bu yana en yüksek seviye olan  günlük ortalama 9,6 milyon varile yükselmişti. Petrol fiyatlarının uzun süre  düşük kalması nedeniyle ABD'nin ham petrol üretimi bu yılın haziran ayında günlük  ortalama 8,7 milyon varile geriledi.

EIA'nın bu ay yayınlanan Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'na göre, düşük petrol fiyatları ABD'deki üreticileri olumsuz etkilemeye devam edecek. Ülkenin ham petrol üretiminin gelecek yıl günlük ortalama 8,5 milyon varile düşeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)