BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan Danimarka'ya protesto notası----

Suudi Arabistan'dan Danimarka'ya protesto notası

Suudi Arabistan'dan Danimarka'ya protesto notası
28 Temmuz 2023 - 11:13 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan, Kopenhag'da Kur’an-ı Kerim'in yakılması nedeniyle Danimarka'nın Riyad Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığına çağırdı ve Danimarka'ya protesto notası verildiğini bildirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamada, Danimarka'da radikal bir grubun Kur'an-ı Kerim yakma, İslam dini ve Müslümanlar aleyhinde ırkçı sloganlar atma şeklindeki eylemlerinin daha önce de kınandığı belirtildi.

Söz konusu eylemler üzerine Danimarka'nın Riyad Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılarak protesto notası verildiği aktarılan açıklamada, Danimarka'dan uluslararası norm ve yasalara, dini öğretilere uymayan bu tür utanç verici eylemlerin önüne geçilmesinin istendiği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Suudi Arabistan, dinler arasında nefreti yayan bu eylemleri kesin bir dille reddediyor" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İran Danimarka Büyükelçisi'ni tepki göstermek için çağırdı

 

Danimarka'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara kınama

 

Ürdün'den Danimarka'ya "Kur'an-ı Kerim" tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)