BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Danimarka Büyükelçisi'ni tepki göstermek için çağırdı----

İran Danimarka Büyükelçisi'ni tepki göstermek için çağırdı

İran Danimarka Büyükelçisi'ni tepki göstermek için çağırdı
22 Temmuz 2023 - 22:48 www.finansgundem.com

İran, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepkisini iletmek için bu ülkenin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığına çağrılan Danimarka'nın Tahran Büyükelçisi Jesper Vahr'e, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısız eylemlere karşı İran'ın itirazları iletildi.

İran'ın, Kur'an-ı Kerim'e ve İslami mukaddesata yönelik tekrar eden eylemleri şiddetle kınadığı belirtilirken, "kutsal kitapları ateşe vermenin özgürlük kavramıyla meşrulaştırılamayacağı ve bu nedenle hem faillerin hem de pasif davranışlarıyla bu tür eylemlere imkan sağlayan hükümetlerin hesap vermesi gerektiği" vurgulandı.

Danimarka hükümetinden benzer eylemlerin tekrarının önlenmesi için caydırıcı önlemler almasının ve failleri en ağır şekilde cezalandırmasının beklendiği kaydedildi.

Büyükelçi Vahr ise Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemlerden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Danimarka Dışişleri Bakanlığının, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığı açıkça kınadığını ve bunu korkunç bir eylem olarak nitelendirdiğini hatırlattı.

İnançlara saygısızlığı "utanç verici bir davranış" olarak niteleyen Danimarka Büyükelçisi, İran'ın itirazlarını ülkesine bildireceğini ifade etti.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde daha önce Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyen Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri bu kez 21 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İran'da kum fırtınası: Uçak seferleri aksadı

İran'da sağlık turizminden 1 milyar dolarlık gelir

Danimarka'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara kınama

Ürdün'den Danimarka'ya "Kur'an-ı Kerim" tepkisi

Danimarka Başbakanı'nın konuşmasını ChatGPT hazırladı

Danimarka, askeri harcamalarını artırıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)