BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Suudi Arabistan'da alkol yasağı kalkıyor----

Suudi Arabistan'da alkol yasağı kalkıyor

 Suudi Arabistan'da alkol yasağı kalkıyor
25 Ocak 2024 - 10:29 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan sadece yabancı diplomatlara alkol satışına izin verme kararı aldı. 70 yıl sonra ülkede alkol satan ilk dükkan Riyad'da açılacak.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ülkeyi modernleştirme adımlarının son halkası olan sadece yabancı diplomatlara alkol satışına izin verme kararı aldı.

Şeriat'la yönetilen Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra alkollü içki satışı yeniden başlıyor.

BBC'nin haberine göre, başkent Riyad’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak içki dükkanı, yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara satış yapabilecek. Suudi yetkililer bu adımın ülke içindeki yasa dışı içki satışının önüne geçmek için atıldığını belirtiyor.

Alkol kararı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ülkeyi modernleştirme yönündeki “2030 Vizyonu”nun son adımı oldu.

Ülkede içki satışları1952’de Kral Abdülaziz’in oğullarından birinin sarhoşken İngiliz bir diplomatı silahla öldürmesi sonucu yasaklanmıştı. Diplomatlar da yalnızca mühürlü kutularda ülkeye içki sokup içebiliyordu.

İÇKİ MİKTARI SINIRLANDIRILACAK

Reuters’a konuşan bir kaynak, içki satacak dükkanın birkaç hafta içinde açılmasının beklendiğini söyledi. İçki almak isteyen diplomatların kayıt yapması ve Suudi hükümetinin onayından geçmesi gerekecek. Diplomatlar dükkana bizzat gitmek zorunda olacak ve her kişinin aylık alabileceği içki miktarı sınırlanacak.

Diplomat olmayan yabancılara yönelik içki satışının ise gündemde olmadığı belirtildi. Mevcut yasalar uyarınca içki içen veya bulunduranlara para cezası, hapis ve kamuya açık kırbaçlanma gibi cezalar verilebiliyor.

Çoğu Körfez Arap ülkesinde alkol tüketimi kısıtlanmış durumda ancak Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’da 21 yaşın üstündeki gayrimüslimlere oteller, kulüpler ve barlarda içki satışına izin veriliyor.

Suudi Arabistan'dan Çin’e 6.4 milyar dolarlık petrokimya yatırımı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)