BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'da 10 iş adamı serbest bıraktıldı----

Suudi Arabistan'da 10 iş adamı serbest bıraktıldı

Suudi Arabistan'da 10 iş adamı serbest bıraktıldı
29 Ocak 2019 - 21:01 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'da "yolsuzluk soruşturmaları" kapsamında 15 aydır gözaltında tutulan 10 iş adamı serbest bırakıldı

Suudi Arabistanlı aktivistlerin oluşturduğu siyasi tutuklularla  ilgilenen "Düşünce Tutukluları" Twitter hesabından yapılan açıklamada, yolsuzluk  soruşturması kapsamında Kasım 2017'den bu yana başkent Riyad'daki 5 yıldızlı Ritz  Carlton Oteli'nde tutulan 10 iş adamının serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, son iki günde salıverilen söz konusu iş adamlarının  isimleri şöyle:

Muhammed Hüseyin el-Amudi, Amr ed-Debbağ, Hani Huce, Sami ez-Zuheybi,  Usame el-Bar, Mansur el-Belevi, Zuheyr Fayiz, Mahmud Mansur Abdulgaffar, Sami  Barum ve Eniz Senci.

Konuyla alakalı Suudi Arabistan makamlarından açıklama yapılmadı.

"Yolsuzluk" gözaltıları

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım 2017'de  yayımlanan kraliyet kararnameleriyle Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulmuştu.

Söz konusu komisyon tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer  işlemleri yapmakla yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht  Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan "yolsuzluk  soruşturmaları" çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin  Abdullah ve milyarder iş adamı Prens Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda  prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmış, daha sonra bu kişilerin çoğu serbest  bırakılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)